Ocena kierowcy - Kia Ceed I Hatchback

Silnik 1.4 109KM 80kW
Rok produkcji 2007
Okres użytkowania: 1 rok
Kia Ceed I Hatchback 1.4 109KM 80kW 2006-2009 - Oceń swoje auto
Inne : Prezencja, przestronność i ergonomia wnętrza, praca silnika, ekonomika i przyczepność do drogi (znacznie lepsza od polówki, która pływała w każdych warunkach ....
Mimo tej usterki cdeja autko odpala, bezawaryjnie i pewnie jeździ i nie drenuje kieszeni kosztami benzyny. Bravo.
Ostatnio zrobiłem autkiem ponad 1000 km i jestem bardzo zadowolony - trzymając się 3 tys obrotów praktycznie każda górka była zaliczana bezproblemowo a i spalanie rewelacyjne. Przy włączonej klimie mój 1, 4 silnik jakby słabnął i trzeba było ddłłuugggoooo go rozpędzać na wysokich obrotach zanim ,,pociagnał". NIE ROZUMIEM JEDNAK TYCH OCENIAJąCYCH CO TO NIE PRZEJECHALI CEED'EM żADNEGO KILOMETRA, ALE WYSTAWIAJA MU FATALNE OPINIE :-((((
No może ten wsteczny faktycznie należałoby dopracować - ale reszta wchodzi jak w masełko i nic nie haczy jak piszą ,,eksperci".
Autko świetnie radziło sobie z górskimi serpentynami oraz z wybojami dróg Nowej Huty przez którą przejeżdżałem, aby dostać się na A-4
Z tyłu koniecznie czujniki parkowania-przez szybę tylną niwiele widać-reszta jest oki
Wszystko pod ręką ... elegancko
Klima chłodziła wspaniale, a nawiew odparowywał szyby skutecznie ....
To jest chyba najwiekszy plus ceed'a - 5 osobowa rodzina + bagaż spokojnie zapewniały swobodę i wygodę podrózy. Bravo.
Pędząc na jedynej autobanie w Polsce z prędkością 140 km/h spokojnie rozmawialiśmy z żoną na temat konieczności zredukowania prędkości :-))))
Jest jak w moijej starej polówce: na trasie średnie spapanie to 6, 1 l/100km - przy czym 300 km gnałem 120/140 km/h.
Jak na razie, z tym wyposażeniem, wyglądem, funkcjonalnością i ekonomią to rewelka na polskim rynku samochodowym.
W czsie tych ponad 1000 km cd zaczął się wieszać i nie odtwarzał do końca mp3 i muzyczki cda - będziem reklamować ....
Jak na razie po 8 000 km żadnych poważnych usterek - plastiki nie trzeszczą, autko pali niezawodnie ... nie wiem może inni klienci kupili felerny egzemplarz - na mojego nic złego na razie napisać nie mogę.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 109KM 80kW [l/100km]

6,2