Układ hamulcowy
: Bradzo dobre hamulce. Mozna nawet pokusic sie o porównanie z BMW 530 d :-)
: wtryskiwacze
: częste ale bardzo tanie naprawy ( np 17 zł w ASO za łaczniki)
Auto na długie wyprawy nawet w 6 osób z bagażem. Na miasto i krótkie dystanse gorzej ale tez da radę. Za te pieniadze nie znajdzie sie nic lepszego. Do tego bardzo dobra i TANIA obsługa w ASO. To chyba jedyny samochód który serwisowałem w ASO.
Silnik nadaje się raczej do spokojnej jazdy. Jeśli trzeba to daje radę, ale poziom hałasu jest wtedy zbyt wysoki. Generalnie silnik jest zbyt głośny.
Automacik przy spokojnej jeździe radzi sobie bardzo dobrze. Również jednostajne przyspieszanie nie sprawia problemów. Problemy pojawiaja się podczas nagłych zmian prędkości - ale to nie jest samochód do wyścigów
Jest miekki i bujający. Po przejściu z bmw 530d myslałem, że na pierwszym zakręcie będzie dachowanie. Nic takiego się nie stało, ale buja nieźle choc się trzyma. Zawieszenie nawet po remoncie jest hałasliwe. Za to komfort podczas długich podróży jest niesamowity.
Wielkie lustra i wielkie okna. Jak na tak duże auto to super. O wiele gorzej widać i gorzej parkuje sie np Audi A3 :-)
Nie mam większych zastrzeżeń. Jest parę głupich drobiazgów ale każde auto ma coś nie tak
Czasem trudno ustawić odpowiednia temp. Długo się nagrzewa
Miejsca pod dostatkiem. Mozna jechac i jechać
To jest chyba najsłabszy punkt tego samochodu.
Jak na to auto masa, objętość, duży silnik i automat to nie najgorzej ale są lepsi
Bardzo miło jestem zaskoczony, że w sumie leję paliwo i jadę. Naprawy w ASO KIA Poleszak są tańsze niż u kowala na wsi.
Teraz po roku siadły 2 wtryskiwacze koszt w ASO 2500 zł :-(. Niestety tak to jest z nowoczesnymy dieslami Common Rail
- zużycie paliwa dla silnika 2.9 CRDi 144KM 106kW