Wysoki komfort jazdy, zdecydowanie lepiej niż w Kia Sportage! Świetny na wyjazdy wakacyjne, duża ilość schowków, bardzo wygodne fotele, niskie spalanie i daleki zasięg na 1 baku. Polecam!
Zaskakująco elastyczny i dynamiczny jak na 115KM - auto jest całkiem spore i początkowo miałem obawy, czy nie lepiej byłoby kupić wersję z mocniejszym silnikiem... wszystko w jak najlepszym porządku!
Precyzyjna, krótkie przełożenia
Komfortowa jazda, ale przy większych prędkościach na autostradzie nie czuję się w 100% pewny, dlatego polecam jazdę do 150km/h, wówczas spokój, cisza i kontrola
Mam 190cm - Carens zapewnia bardzo dużo swobody i poczucia, że jesteśmy w aucie większym niż w rzeczywistości. Jako kierowca i pasażer - bardzo wygodnie, fotele świetnie trzymają ale nie ugniatają pleców, czego często doświadczam jadąc bardziej "luksusowymi" autami o nieco sportowym zacięciu, gdzie fotele za bardzo napierają na łopatki pleców;)
silnik delikatnie mruczy (jak to diesel), ale auto jest fajnie wyciszone
Auto kupiłem jako demonstracyjne z rabatem blisko 20tys (przy przebiegu 12tys km), więc oceniam doskonale stosunek jakości do ceny;)
Za wcześnie na ocenę... może przy przebiegu 50-60 tys km będę mógł coś napisać. Póki co daję 5, bo nic się nie dzieje;)
j.w.
- zużycie paliwa dla silnika 1.7 VGT CRDI 115KM 85kW