Ocena kierowcy - Jeep Renegade SUV

Juggler, 6 lat temu
Silnik 2.4 MultiAir 2 Tigershark 185KM 136kW
Rok produkcji 2016
Jeep Renegade SUV 2.4 MultiAir 2 Tigershark 185KM 136kW 2014-2018 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu : Można zblokować napęd 4x4 takich samochodów się chyba już nie produkuję.
Zawieszenie : samochód wyskoki dorównuje dużym suvą
Posiadam wersje trialhawk i byłem bardzo zaskoczony, że seryjny samochód jest w stanie sobie tak dobrze radzić w terenie. Kupiłem samochód w stanach lekko uszkodzony z silnikiem którego nie ma w opcji polskich salonach choć jest najmocniejszy ze wszystkich montowanych. W czasie jego sprowadzania dowiedziałem się również, że na tą wersje w Polsce trzeba czekać aż 3 miesiące bo jest ona robiona na zamówienie oczywiście tylko z dieslem ale naprawdę warto sama różnica we wzroście to 4cm między przednio napędówką (17cm) a trialhawk (21cm).
Dźwięk silnika jest bardzo śmieszny no ale czego można się spodziewać po 4 cylindrówce. Mimo wszystko jak na te gabaryty (1380kg) jest bardzo dynamiczny mimo dużego oporu powietrza.
Mój samochód ma mały przebieg głównie próbuje jazdę off- road na razie skrzynia pracuję wyśmienicie
Idealny jeżeli ktoś lubi jeździć po lekkim terenie bo na trasie na zakrętach trochę buja.
Samochód ma dwa lata karoseria z wyglądu ok chociaż trochę kanciasta.
Na wszystko i na wszystkich patrzy się z góry lub na równi.
Dla mnie ok choć dziwię się, że klimatyzacja manualna.
Przestrzeń jest ale dla góra dwóch osób za mną (182cm) już raczej nikt nie siądzie chyba, że ma chińskie nóżki
Nie gra to dla mnie większej roli

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.4 MultiAir 2 Tigershark 185KM 136kW [l/100km]

10,4