Ocena kierowcy - Jeep Renegade SUV Facelifting

Caff, 5 lat temu
Silnik 1.0 GSE T3 Turbo 120KM 88kW
Rok produkcji 2018
Jeep Renegade SUV Facelifting 1.0 GSE T3 Turbo 120KM 88kW 2018-2022 - Oceń swoje auto
Spisuje się dobrze w każdych warunkach. Pociągnie nawet przyczepę. Plusy: obszerne wnętrze, wyciszenie, wysoka jakość wykończenia, dobrze wyposażenie. Minusy: mały zbiornik, wysoka cena.
Mocny i ładnie brzmi.
Może to autosugestia, ale mam wrażenie, że lepsza niż w Aurisie, którego się pozbyłem.
Jeździ jak sanochód sportowy, oczywiście wyboje i krawężniki połyka.
Łatwo się wsiada, dość dobry lakier a myję tylko w myjniach automatycznych, z zewnątrz wygląda na taki sobie samochodzik, ale jak wsiądziemy zaskoczenie ile tam jest miejsca.
Do tyłu tak sobie. Gdyby nie rekordowo duże lusterka byłoby słabo.
Wszystko na swoim miejscu, fotele wygodne, dobra pozycja za kierownicą. Schowków jest za mało więc może być kłopot przy dłuższych wyjazdach.
Bardzo cicha praca dmuchawy.
Ok.! Jedena uwaga: bagażnik przez to, że nadwozie jest przystosowane do napędu 4wd, jest mniejszy niżby mógł. Sytuację ratuje pakowanie pod dach, co da się zrobić bo tylna szyba jest pionowa a nie pochyła, ja w innych samochodach.
Na poziomie klasy średniej, może nawet lepiej.
Moja żona osiąga średnią 6,8. Ja na tych samych trasach 7-7,1. Nie mam pojęcia jak ona to robi.
No niestety nie jest tanio. Dostajemy porządnie zmontowanego, fajnie wyposażonego klocka, ale za te same pieniądze można mieć wszystkomającą Dacię Duster. No chyba, że jej posiadanie godzi w czyjąś godność. Jeepa kupiłem mimo tej ceny, bo prawie wszystko mi się w nim podoba, a każdy konkurencyjny samochód miał jakiś feler, który go eliminował. W Dacii np. pozycja za kierownicą.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.0 GSE T3 Turbo 120KM 88kW [l/100km]

6,9