Ocena kierowcy - Jeep Liberty

Sławek, 14 lat temu
Silnik 2.8 CRD 158KM 116kW
Rok produkcji 2002
Jeep Liberty 2.8 CRD 158KM 116kW 2002-2012 - Oceń swoje auto
Inne : Nawet nie wiem co napisać, bo i ogrzewanie z wentylacją i łatwość prowadzenia i frajda w zimie jaka to auto daje. Sąsiad mi sie kłania odkąd jeżdzę tym autem, dlaczego bo w zimie nie raz już go wygiągałem. Ludzie w czasie jazdy mnie pozdrawiają i jak tu nie kochać jeepa
Naprawdę fajne auto w którym można zakochać się.
Mam silnik 2.5 CRD którego tu nie ma w manualnej skrzyni. Jak na razie tylko wymieniam materiały eksploatacyjne. Pali we wszystkie mrozy i jest oszczędniejszy od 2.8. Jedyne co mu mogę zarzucić to dziura na turbinie między 800-1000 obr. ale w końcu nie do ścigania go stworzona
w mojej wersji sport mógłby 5 bieg być dłuższy a jeszcze lepiej jakby był 6 z dużym nadbiegiem bo mocy ma aż nadto. Jadąc solo czy z przyczepą to dla tego auta żadna różnica
Idealne na nasze coś co udaje drogi
Mimo koła z tyłu widoczność doskonała
wszystko na swoim miejscu, fotele wygodne jazda nim to wypoczynek, a nie praca. Przejechać 500 km to przyjemność.
Tak doskonałej wentylacji i ogrzewania nie miałem nawet w mercedesie. Zapomniałem jak skrobaczka do szyb wygląda a auto trzymam na dworze. Szyby odmrażają błyskawicznie
Jak dla mnie trochę za mało miejsca na lewą nogę gdy naciskam pedał sprzęgła, ale mi to nie przeszkadza
Słychać opony, mosty i silnik. Dokładnie w takiej kolejności.przy czym silnik x1, mosty x2, opony x4 wydzielają hałasu
Bardzo dużo można zmniejszyć apetyt na paliwo właściwą techniką jazdy szczególnie przy skrzyni manualnej. W stosunku do 2.8 bez problemu o 2 l, wiem bo znajomy takiego ma i próbowałem.
Żeby jeszcze części były w cenie poloneza to auto marzenie
Nic dosłownie nic nie popsuło mi się a auto jest z 2002r
Nic dosłownie nic nie popsuło mi się a auto jest z 2002r