Ocena kierowcy - Jeep Grand Cherokee V

Silnik 2.0 4xe Plug-In 381KM 280kW
Rok produkcji 2023
Jeep Grand Cherokee V 2.0 4xe Plug-In 381KM 280kW od 2023 - Oceń swoje auto
Inne : Ogrom pojazdu , bagażnik Mam wersję L
Na wstępie zaznaczę ,że mam silnik 3.6 wersja USA (redakcja mimo prośby kilka miesięcy temu nie dodała opcji silnikowej ). Samochód z USA więc kupiony praktycznie za 50% ceny wersji EU. Mój egzemplarz został kupiony tylko po grandzie więc żadnych uszkodzen. Samochód na pewno nie jest wart 400-500tys jak to jest w Europie . Ale cena 200 jest jak najbardziej adekwatna . Samochód ,jak to jeep -troche toporny ale naprawdę przyjemny . Idealny samochód dla rodziny , przy niskich kosztach eksploracji .
Żwawe 3.6, na użytek codzienny w pełni wystarcza ,choć nie jest to demon prędkości.
Jeżdżę ogólnie bardzo spokojnie , więc czasem potrafi się "zgubić ", ale ogólnie naprawdę spoko.
W miarę mięciutki . Nie mam dużych oczekiwań ,bo to samochód dla rodziny.jest komfortowe, jak na kanapie .
Wydajna choć strasznie głośna
Zdecydowanie wydma kasę i zainwestuje w wyciszenie. Do 120lm/H okey , ppzniej głośno . Aerodynamika autobusu
Olej akurat który używam, to amsoil , filtry też. Samochód kupiony przy 5tys , więc zrobiłem nim niecale 20 póki co , ciężko powiedzieć coś więcej
Wersja USA ok 200. Uważam że za 2023 Rok, ciężko dorwać coś lepszego w tej cenie
Na razie wszystko okey .

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 4xe Plug-In 381KM 280kW [l/100km]