Ocena kierowcy - Jeep Grand Cherokee IV Terenowy Facelifting 2016

Zbyszek, 4 miesiące temu
Silnik 5.7 352KM 259kW
Rok produkcji 2017
Jeep Grand Cherokee IV Terenowy Facelifting 2016 5.7 352KM 259kW 2016-2019 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu
Samochód bardzo mało awaryjny, wersja Summit wykończenie i spasowanie elementów bije na głowę BMW czy mercedesa, auto ciężkie prowadzi się doskonale a swoje możliwości pokazuje w zimie - tam gdzie osobówki juz nie pojadą on dopiero zaczyna zabawę.
Bezkompromisowa moc, rwie do przodu bez opamiętania, tym bardziej że zupełnie można wyłączyć trakcję i wyrwać się z lodu czy błota.
Skrzynia pracuje doskonale jak masło, zmiana biegów w bardzo dobrych przełożeniach
Limuzynowaty, ospały idealny na długie trasy
Bardzo gruba blacha w porównianiu do europy, mocna konstrukcja, nic od 7 lat nie zardzewiało
Super, siedzi się bardzo wysoko, wyżej niż w X5 i Volvo XC90, systemy odparowywania działają bardzo wydajnie, wielkie lusterka i systemy ostrzegania dają poczucie bezpieczeństwa
Super że wszystko jest pod ręką i podstawowe funkcje przypisane są do fizycznych przycisków, łatwo znaleźć potrzebne urządzenia
Klima i ogrzewanie super wydajne, jedyne co mnie denerwuje to to , że nie można ustawić temeratury o pół stopnia a ja lubię 21,5 - można tylko 22 lub 21
Bardzo dużo miejsca a mam 185cm wzrostu, Z tyły jeszcze więcej bardzo wygodnie - lepiej niż w S klasie którą też jeżdziłem
Akurat mam podwójne szyby w drzwiach więc jest cicho, na autostradzie słychać lusterka bo są duże ale coś za coś
Ogromna ilość części na rynku, tanio tanio
Jest to samochód niedoszacowany, na prawdę warto wydać na niego pieniądze
90 tysięcy i nic mi się nie zepsuło
90 tysięcy i nic mi się nie zepsuło