: przede wszystkim inność od wszystkich samochodów, którymi jeździłem.
Jeżeli ktoś chce auto terenowe ale komfort lepszy od SUV to jest to. Nie będzie to nigdy Komfortową limuzyną i odwrotnie. W trasę rodzina wybiera chrysler voyager ale w mieście i w teren to tylko JEEP.
w porównaniu z innymi samochodzikami z silnikami do 2,5l to jest dopiero bajka. Nie ma denerwującego wycia wysilonego silnika. I ten dźwięk.
bez zarzutu
porównując poprzednie modele - a miałem okazje nimi jeździć to wyraźny postęp, zdecydowanie lepiej trzyma się drogi, nie ma takiego bujania na boki - w trasie to nie jest co prawda chrysler voyager ale rekompensuje to miastem i terenem - wszędzie wjedzie i wyjedzie
jak w czołgu
Amerykanie są praktyczni i to widać w tym modelu w końcu europejskie sterowanie lampami, wycieraczkiami itd.
bez zastrzeżeń
jest większy od poprzednika z przodu bez zastrzeżeń z tyłu mogłobyć więcej a bagażnik duży
nie słychać czasami silnika wogóle - rewelacja a przy wyprzedzaniu, ten pomruk silnika !!
hm, jak ktoś kupuje taki samochód to nie pyta się o spalanie ale gwoli informacji w porównaniu z SUV-ami o 2 l benz, które palą ok 12-13l to nie wychodzi najgorzej (mimo że jest przecież automat) = ok 16-17l średnio. Założyłem gaz i koszty spadły o połowę a wrażenia te same.
Jest to najtańszy samochód w swojej klasie, oczywiście na rynku wtórnym. Nic lepszego nie ma za te pieniądze + legenda w cenie. Jakiś SUV typu CRV czy RAV ? to nie to.
I tu mnie zaskoczył liczyłem na mało dużych usterek a pełno drobnych. Drobnych brak .... na razie a
a poważnych jeszcze nie było. Ale dobrze przy zakupie sprawdziłem samochód - to bardzo ważne. Nie polecam okazji bez porządnego sprawdzenia.
- zużycie paliwa dla silnika 4.7 i V8 4WD 238KM 175kW