Ocena kierowcy - Jeep Grand Cherokee III

MarK, 17 lat temu
Silnik 3.7 i V6 4WD 210KM 154kW
Rok produkcji 2006
Jeep Grand Cherokee III 3.7 i V6 4WD 210KM 154kW 2004-2010 - Oceń swoje auto
Silnik : Dźwięk, i kultura pracy, bo moc już niekoniecznie. Jeśli chodzi o moc, to "jeszcze nie zabrakło", ale nie jest to sportowy silnik. Za to moc w terenie czuć bez problemów.
Nic dodać, nic ująć-super! Jestem bardzo mile zaskoczony, choć dużo się spodziewałem. W terenie bardzo dobrze, na trasie też-ja właśnie takiego samochodu szukałem!
Super-dźwięk V6 jest wspaniały, poza tym też rewelacja.
Jedzie się jak tramwajem-żadnych szarpnięć.
Konstrukcja podwozia jest w sumie dość prosta, ale ja właśnie czegoś takiego szukałem-niestety z moich doświadczeń wynika, że jest to najlepsze wyjście w 4WD.
Co do widoczności, to jedynym mankamentem są szerokie słupki boczne (trzeba dosłownie z za nich wyglądać, żeby zobaczyć np. pieszego na pasach!).Poza tym jak to w wysokim samochodzie-pełen komfort.
Bagażnik spory, siedzenia składane bardzo łatwo (jednym pociągnięciem paska razem z zagłówkami). Jednak jeżeli ktoś chce przerobić go na gaz, to odpowiednich rozmiarów butla z pewnością zabierze istotną część przestrzeni ładunkowej.
Klima działa b. szybko i jeśli chcesz, to masz naprawdę chłodno. Szyby nie parują.
Jak w solidnych domowych fotelach (miejsca napewno nie zabraknie). Poza tym po przejechaniu np. 1200 km wcale nie jest się zmęczonym. Pod tym względem nawet 6 pkt.
160 na autostradzie to prędkość dla niego idealna-jest cicho.
Myślałem, że będzie gorzej.
Kupiłem w USA, więc wspaniale.
Choć tutaj nie powinienem się wypowiadać-zbyt krótko jeżdżę.
Choć tutaj nie powinienem się wypowiadać-zbyt krótko jeżdżę

Pb - zużycie paliwa dla silnika 3.7 i V6 4WD 210KM 154kW [l/100km]

15,1