Ocena kierowcy - Jeep Grand Cherokee I

Silnik 4.0 i 177KM 130kW
Rok produkcji 1996
Okres użytkowania: 1 rok
Jeep Grand Cherokee I 4.0 i 177KM 130kW 1993-1996 - Oceń swoje auto
silnik oceniam jednym slowem KOWADLO używam auta zgodnie z przeznaczeniem to znaczy (teren/asfalt) pól na pól i trzeba przyznać że nie do umęczenia z godnością przyjmuje najbardziej ulańską fantazje kierowcy. UWAGA ważne by wisko wentylatora bylo sprawne bo można zagotować choć i to znosi godnie.
brakuje 5ki w trasie po wyżej 140km/h by się przydala (oczywiście niemieckie autostrady :-))
miętki jak francuz i ma tendencje do przechylania się z zakrętach (pomaga zmiana amorów) ale za to dziury, torowiska,krawężniki itp. przestają dla nas istnieć. 80km/h przez torowisko a czemu nie.
do przodu rewelacja siedzisz wyżej niż inni, duże poczucie bezpieczeństwa do tylu troche gorzej zwlaszcza w nocy (mocno przyciemniane szyby)
sterowanie wycieraczkami trochę mnie denerwuje(konieczność odrywania ręki od kierownicy) poza tym OK.
bez zastrzeżeń
z przodu super z tylu trochę ciasno zwlaszcza dla wysokich osób ale 4osoby jeszcze obleci 5 nie polecam
po wyżej 3tyś obrotów slyszę tylko ryk silnika ale ja tak lubię (zmieniony wydech)
jeśli idzie o tą kategorie to wedlug mnie trzeba rozdzielić dwie kwestie paliwo i koszty napraw w kwestii napraw i obslugi to jest do przyjęcia nie psuje się zbyt często a rynek części jest bogaty nowe i używki więc jak na auto 4x4 jest OK. Jeśli zaś chodzi o paliwo no to jest nie najlepiej bo średnie zużycie paliwa na poziomie 25L gazu o benzynie nie wspomnę ale też trzeba ją uwzględnić bo auto odpala na benzynie i pierwsze kilometry dopuki nie zlapie tych 40C jedzie na benzynie więc podsumowując 25L gazu i okolo 5L benzyny na 100km w mieście trzeba liczyć. A opinie 11-12L na setkę to proszę między bajki wsadzić chyba że dotyczą dizla

LPG - zużycie paliwa dla silnika 4.0 i 177KM 130kW [l/100km]

25,1