Ocena kierowcy - Jeep Compass II SUV

Silnik 1.4 Multiair 170KM 125kW
Rok produkcji 2018
Jeep Compass II SUV 1.4 Multiair 170KM 125kW 2017-2020 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu : Napęd 4x4 jednak jeep daje daje radę
Bardzo fajny samochód odpowiedni stosunek gabarytów pojazdu do ilości miejsca w środku. Spokojne ale eleganckie wnętrze. Wygląd zewnętrzny nie tuzinkowy stanowczy.
Dynamiczny, cichy jak na dużą masę dobrze sobie radzi. Z 4 osobami, pełnym bagażnikiem i dużym BOX-em na dachu na autostradzie miał ciężko ale dawał rade. Przy mniejszej ilości KM był by problem żeby utrzymać tępo znajomych. Na ostatnim przeglądzie stwierdzono niewielki wyciek oleju z silnika będą diagnozować przyczynę w ASO
Zestrojona na ekonomie żeby zredukowała do trzeba gaz głębiej wcisnąć. Przy normalnej jeździe utrzymuje obroty po niżej 3tys. Rusza tylko zimna z 1 biegu normalnie rusza z 2 biegu a 9 bieg to tylko autostrada powyżej 160
Trakcja 4x4 bardzo dobra na trybie snow przy jeździe zimą na lodzie się nie czuje problemów z ruszaniem dopiero się czuje śliskość przy hamowaniu lub jak się przesiądzie do auta jedno napędowej.
Do przodu jest dobrze za gruby słupek A a do tyłu to słabo u mnie jest kamera cofania to nie odczuwam większego problemu lecz bez to może być problem przy cofaniu w ciasnych miejscach.
Ergonomia wnętrza dobra wszystko na miejscu pod ręką, ja bym wolał mieć głośność zamienione ze strojeniem radia w kierownicy.
Dobrze utrzymuję temperaturę, jest funkcja MAX AC dla mnie brakuje w zimę MAX ogrzewanie. Ale to dla mnie bo miałem w poprzednim aucie. Zmianę temperatury wolał bym żeby była w pokrętle a nie przysusku.
Miejsca jest dużo jak dla minie mogło być delikatnie szerzej ale to odczułem w zimę gdy wsiadałem w grubej kurtce. Przesiadłem się z 2 letniego fokusa różnica jest duża na korzyść Compass-a
Jak przy tych gabarytach jest cichy do 100 jak osobówka. Ale tez dużo daje silnik benzynowy.
Jak narzazie do przełknięcia jestem już po I przeglądzie w ASO koszt 1600zł moim zdaniem sporo ale to wygórowane stawki dilera bo jest serwis JEEP i BMW
Ogólnie rzecz biorąc auto jest drogie co do swojej jakości i wykonania ale każdy jest świadomy kupując te auto że płaci za znaczek JEEP "za legendę" a czy warto ?
Brak wszystko sprawne
Zdiagnozowany niewielki przeciek oleju z silnika przyczyna jeszcze nie znana diagnoza za 1000km

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 Multiair 170KM 125kW [l/100km]

8,6