Przeniesienie napędu
: Jeep Compass II 2019 1.4 b4nzyna 170kM przejechane 33 tys.km. - buczenie podczas jazdy w automacie powyżej prędkości 50 km/h. uważam, że nawet powyżej prędkości 100 km/h słychąć buczenie jest tylko przytłumione odgłosem jazdy samochodu. Podczas jazdy np.80 km/h w automacie słychać buczenie, po włączeniu ręcznej skrzyni lub włączeniu 4x4 słychać głośne i wyraźne "BUM" i buczenie ustaje.
Do pierwszego przeglądy 15 tys.km buczenia nie słyszałem. Kilka tysięcy kilometrów po przeglądzie buczenie usłyszałem w zakresie 60 - 90 km/h. teraz słychać już w okolicy 50 km/h. Po przeglądzie w ASO Jeep w Warszawie rozłożyli ręce mówiąc że czekają na oprogramowanie.
Z przeglądu mam potwierdzenie zgłoszenia awarii.
Kilka tygodni po przeglądzie dzwoniłem do ASO ale programu brak.
Z ASO JEEP DOSTAŁEM PISMO,ŻE W SKRÓCIE : TEN TYP TAK MA I TRZEBA Z TYM ŻYĆ. PISMO PRZETŁUMACZYŁEM U TŁUMACZA PRZYSIĘGŁEGO. MOIM ZDANIEM POWINNO SIĘ ZEBRAĆ KILKANAŚCIE OSÓB I IŚĆ DO SĄDU. JESTEM GOTOWY NA POZEW ZBIOROWY - TELEFON DO PRACY : 22- 720.67.71
Jak będzie trzeba to mogę przyłączyć się do pozwu zbiorowego i do np.TVN turbo lub innych programów które mogą nam pomóc.