Ocena kierowcy - Jeep Compass I SUV Facelifting

Silnik 2.2 CRD 163KM 120kW
Rok produkcji 2011
Jeep Compass I SUV Facelifting 2.2 CRD 163KM 120kW 2011-2013 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Używałem prawie 4 lata, bezawaryjność nieistnieje w tym modelu, zepsuło się wszystko za wyjątkiem skrzyni biegow, po awarii silnika poddałem się, może ktoś inny będzie miał więcej szczęścia, samochód dostawał wszystko co najlepsze a podziękował w najbardziej ohydny sposób
Rozpacz po 200 tys dwa wtryskiwacze spowodowały awarie silnika, uszkodzony wał, panewka. Dwa lata Wcześniej 2 wtryskiwacze wymienione, awarie spowodowały te które były teoretycznie sprawne, ten silnik mercedesa jest beznadziejny, ogromna liczba awarii dostawczych sprinterow i oczekiwanie na silnik używany względnie szlif
Krótkie biegi inni narzekali mi nie przeszkadzało, słyszałem ze podobno bywają problemy
Dla mnie super być może dlatego ze wymieniłem wszystko całe zawieszenie łącznie z głównym drążkiem stabilizatora, wcześniej wszystko - przód tyl całe elementy bez zabawy w prasowanie dziadowanie itp w tyle oczywiście zrzucone sanki aby dotrzeć do wszystkich elementów zawieszenia wielowahaczowego
Niestety słaba korodująca a egzemplarz bezwypadkowy z polskiego aso serwisowany przez kilka lat u zasady
Słaba widoczność z przodu boczne słupki kilka razy doprowadziłyby do wypadku, lepsza widoczność bez przedniego pasażera
Najmniejszy problem w tym modelu bez uwag czy zachwytów
Bardzo dobrze nie wiem skąd ewentualne narzekania zaiste są o wiele gorsze problemy
Słabo o ile przednie siedzenia jeszcze maja przestrzeń o tyle z tylu mieści się dwójka dzieci
Jak na traktorowaty diesle całkiem Ok nie jest to być może mistrz ciszy z drugiej strony czego oczekiwać
Koszmar jakakolwiek poważniejsza naprawa i ceny rosną wielokrotnie przykłady proszę bardzo pompa wody i wspomagania cena prawie 3000 zł , nie musicie czytać ponownie nie 300 tylko trzy tysiące i najlepsze jest to ze generalnie trzeba czekać az przypłynie ze USA, jak mi padła to w Europie była 1 sztuka słownie jedna i kosztowała prawie 5000, dalej zawieszenie chcecie zrobić porządnie to koszt wymiany zawieszenia wielowahaczowego w audi wyda się wam promocją, sprzęgło plus dwumasa zapomnijcie o cenach znanych z eksploatacji VW wchodzicie głęboko w ceny mercedesa
Moim zdaniem części jak na papierową jakość fiata w cenach mercedesa i nie mówię tutaj o c klasie
Irytujące plastiki, oczywiście bzdety typu żarówki na zamówienie bo to jeep na szczęście do dostania również na Allegro
Dwa razy awaria pompy wody - wymiana, problem z wtryskami wymiana dwóch wadliwych, wymiana chłodnicy egr, wymiana zawieszenia w tym dwa razy przód, zlikwidowanie koszmarnych wycieków w kilku miejscach - zrzucenie silnika, wymiana wszystkiego związanego z hamulcami przód i tyl, wymiana łożysk kół poduszek i innych bzdur drążków itp Na końcu awaria silnika. Pojazd krajowy udokumentowany przebieg serwisowany w aso przez 100 tys km, potem dostawał wszystko co najlepsze, oczywiście wymieniany olej co 10 tys płyny itp Na końcu sprzedany za 1/4 wartości po awarii silnika licząc z poniesionymi nakładami NIGDY więcej jeepa compassa lub czegokolwiek z jeepa w dieslu

On - zużycie paliwa dla silnika 2.2 CRD 163KM 120kW [l/100km]

7,5