Przeniesienie napędu
: Pięknie odnajduje się w terenie nawet w bardzo luźnym piasku
: korozja drzi prz dole
Silnik oceniam na dobry, i mocny. Przy 165000 przejechanych zrobiłem przegląd i regenerację wtrysków ponieważ miał nierówne obroty. Po zabiegu wszystko wróciło do normy a spalanie spadło.
wiadomo jak to diesel krótkie przejścia od 1 do 3 ale za to bardzo elastyczny na 5-tym biegu
Dla mnie idealny w końcu terenówka.
Widoczność idealna z tego względu, że siedzi sie wysoko i z góry wszystko widać.
wszystko jest idealne i blisko a gdy ma się jeszcze do tego kierownice wielofunkcyjną to bardzo pomaga.
i tutaj kojotka porównam do Mrecedesa jest rewelacyjny jeśli chodzi o ogrzewanie. Klima pięknie chłodzi aczkolwiek wolę jeździć z otwartymi oknami:)
dla kierowcy pełno miejsca jeśli przyjmiemy ze średnia wzrostu to 185 cm. elektryczne fotele dają nam możliwość regulacji (góra, dół, i pochyły) wiec każdy znajdzie sobie wygodne położenie :) a jak by było zimno w siedzisko zawsze można ogrzewanie foteli sobie załączyć. Dla rodziny 5-cio osobowej idealne.
Wyciszenie jest dosyć dobre. Jeśli chodzi o pracę silnika to prawie nie słychać a w końcu to diesel:)
A jeśli chodzi o pracę zawieszenia to to jeśli coś usłyszysz to będzie tylko muzyka jazdy :D.
Napiszę co wymieniłem w ostatnim czasie i dodam ze auta nie miałem nowego z salonu. Najświeższe wymiany ( ceny wraz z robocizną) to górny wahacz 360 zł regeneracja wtrysków 1600 zł sprzęgło 1100 zł, wymiana paska rozrządu grosze po znajomości :D
mój kojot wyniósł mnie ok 20 koła więc tak. Jakość jak na 2002 rok super skóry klima radio cd i magnetofon (kto ma jeszcze kasety):D i do tego 4x4 załączane z auta.
Jak to auto zawsze coś się psuje
jak dotąd zadnej powanej usterki nie miałem poza tym że silnik nie równo pracował.
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 CRD TD 143KM 105kW