: Po prostu masakrator! Niezniszczalny wytwór lat gdy silniki robiło się po to by jeździły po milion kilometrów a nie by udawały laptopa.
Kupiłem model z 94 roku sprowadzony ze Szwajcarii. W środku i na zewnątrz stan fabryczny, przebieg 223 tys. Jak się trafi sztukę nie katowaną można tylko lać benzynę i jeździć. Pali swoje ale cóż - odpłaca zerową awaryjnością, brakiem problemów w każdym terenie i warunkach drogowych. I ten klimat... :D Auto nie dla centusiów:)
Doskonała konstrukcja. Mogła by napędzać jakiś czołg. Nie do zajechania w żadną pogodę. Pali zawsze od kopa. Przy tej pojemności ciężko coś zepsuć - silnik jest niewysilony i przy zwykłej jeździe chodzi od 0-2500 rpm. Miód:)
4-biegowy automat Jeep zamówił w Japonii w firmie Aisin bo nie chciał wkładać badziewnego automatu z hameryki. I słusznie - to japońskie cudo techniki czyta w moich myślach i zmienia przełożenia dokładnie wyedy kiedy trzeba:)
Napęd na tył czyli jedyny właściwy:) Można driftem wejść w skrzyżowanie i patrzeć na rozwarte gęby w golfach i corsach:) Na mokrym i śniegu dopinamy przód (tylko reduktor NP242) i jazda!
Szyby jak witryny kiosku ruchu. Aaa, no przecież to jest kiosk na kółkach;)
Poza dziwnym umiejscowieniem włącznika awaryjnych świateł wszystko inne git. Lepiej się nie dało.
Przy takim silniku nie można narzekać na brak ogrzewania w zimie. Klima mrozi jak szalona.
Mam 175 cm wzrostu - dla mnie bomba ale wyższy miałby już ciaśniej. Z tyłu też da się wytrzymać.
Ojjj, tu słabo. Radyjko musi iść głośno żeby przekrzyczeć silnik, jednak ja wolę jeździć bez radia i słuchać dźwięku silnika.
4 litery, 190 kucy, aerodynamika bloku... ile ma palić? 10? :D
Trasa w lecie w 4 osoby na klimie i pełnym bagażniku 12,6. Zimą w mieście 18 a latem 15. Jest git... jak się ma gaz. Trzeba w niego szybko zainwestować i tyle.
Używany samochód w stanie \"prawie że nowy\", 4x4, klima, skóra, full elektryka, 190 kucy, miejsca w chuuuuchuuuu za 13,5 tys. Tyle w temacie:) Gdyby nie to że miałem długi po remoncie nie sprzedałbym go do końca świata!
Nie znam słowa popsute.
Nic. Auto z 94 roku a mogło by bez inwestowania pojeździć w normalnych warunkach jeszcze z 10 lat.
- zużycie paliwa dla silnika 4.0 i Country 190KM 140kW