Ocena kierowcy - Jeep Cherokee II

Silnik 4.0 i 178KM 131kW
Rok produkcji 1988
Jeep Cherokee II 4.0 i 178KM 131kW 1984-2001 - Oceń swoje auto
wielka frajda
znalazłem niezły egzemplarz, który mimo wieku i prze biegu nieźle się zachowuje
miękko bez szarpania zmienia biegi (automat) wymaga regularnnych zmian oleju i kontroli stanu filtra w zamian daje dużą frajdę
raczej twardy, ale tego sie spodziewałem w tym samochodzie - most z przodu i z tyłu poza tym na tyle resory pórowe, poza tym prosty co jest dla mnie atutem
wysoka pozycja za kierownicą
nieźle
z przodu ok, mimo tego ze auto trochę z innej epoki, z tyłu nieco gorzej
jest ok, nic nie wyje, trochę gwizdów przy prędkości ponad setkę ale taka jego uroda
cóż, pojemność 4 l to nie matiz, tico ani maluch jak się kupuje taki samochód trzeba się liczyć z konsekwencjami po stronie spalania, generalnie w klasie nawet współczesnych terenówek nie szokuje ilością spalanego paliwa , niezły dostep do części eksploatacyjnych niezły wybór zamienników, sporo cześci używanych, kłopoty sprawiają np. uszczelki okien bocznych plastikowe detale wnetrza tutaj pozostaje serwis - części sa dostępne ale ich cena jest "serwisowa"
jeśli ktoś zaakceptuje silnik 4,0 i wystrój z "epoki"to auto jest warte zaineresowania
coś się czasem ukręci ale raczej z rzadka cóż w pełnoletnim samochodzie może się coś zdarzyć
jak na razie nie stwierdziłem

Pb - zużycie paliwa dla silnika 4.0 i 178KM 131kW [l/100km]

13,2