Ocena kierowcy - Jeep Cherokee II

Kain - "P0 KAIN", 19 lat temu
Silnik 4.0 i 178KM 131kW
Rok produkcji 1990
Jeep Cherokee II 4.0 i 178KM 131kW 1984-2001 - Oceń swoje auto
Piękny kanciadty "dizajn". I tyle. Jakość - tragedia - tavrie, moskwicze i łady to przy tym aucie mercedesowska jakość!
To chyba jeden z niewielu elementów bez zarzutu
Automat (hehe - japoński) - to zemsta za Hiroszimę i Nagasaki w pozytywnym tego słowa znaczeniu
Taczka, ni mniej, ni więcej! Przesiadłem się z Lancii Themy :) Z drugiej jednak strony jak na terenówkę super. Dwa sztywne mosty - dostarczają niesamowitych wrażeń, szczególnie podczas przejeżdżania skrzyżowania z mocno wyjeżdżoną drogą (koleiny) - nigdy nie wiesz, gdzie przy dużej prędkości wylądujesz za skrzyżowaniem :)
Lusterka ciut za malutkie - autobusowe byłyby w sam raz :)
No coż... Trudno mówić o ergonomii skoro auto ma może z pięć przełączników.
Wersja bez klimy :( Latem tragedia (granatowy lakier), zimą tak sobie - poniżej oczekiwań.
Przód OK, tył... ehhh... znajomi, z którymi "jednym ciągiem" jechaliśmy do Chorwacji mogliby powiedzieć więcej... Dżizas w "Pasji" pod koniec wyglądał zdecydowanie lepiej niż oni ;)
Kanciate nadwozie... powyżej 100 km/h słowo wyciszenie należy usunąć ze słownika.
17 litrów w miejskiej jeździe to standard. Na trasie niewiele mniej (przy ostrej jeździe).
Stosunkowo tani w zakupie, eksploatacja akceptowalna, serwis... Panie strzeż mnie przed ASO! Puenta: Mojej partnerce kupię kolejnego - lubi patrzeć z góry na innych kierowców ;)
Niezawodne: silnik, skrzynia, mosty i... rama. Reszta to tragedia :(
Bez względu na porę roku i klimat wodą z chłodnicy mona w 3 sekundy ugotować jajka na twardo.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 4.0 i 178KM 131kW [l/100km]

17,7