Na rynku są dostepne szybsze, lepiej hamujące, z lepszym układem kierowniczym, z większą ilością miejsca samochody itd. Ale każdy kto kocha motoryzację powinien tego spróbować i doświadczyć. Jest w tym jakąś magia, której brakuje mi w nowej motoryzacji. Kilka razy chciałem przesiąść się do nówki typu: mondeo, insygnia, superb jednak za każdym razem miałem niedosyt w odniesieniu do kota. Auto używam głównie na trasie PL-CZ robiąc rocznie 40 tys km i jest w nim wszystko co potrzebuje.
Trzeba zadbać o podstawowe sprawy typu świece, cewki, sondy lambda i wszystko jest ok.
Do normalnej jazdy jest wystarczająo precyzyjny.. Do szybkich manewrów trzeba troche czasu aby go wyczuć.
W mojej V8 jest zawieszenie adaptacyjne (potocznie mówiąc) przy niskich prędkościach miękko płynie wraz z prędkością usztywniania się. Duży plus za fotele (model po lifcie).
Wszystko na swoim miejscu.
Dla kierowcy i pasażera z przodu bardzo dobrze dla na tylnej kanapie przeciętnie
Minimalne spalanie w trasie 8.2l. Zwykle komputer pokazuje 10.7l co pokrywa się z tym co wlewam do baku. Co do miasta to nie wiem bo uzyskuje tylko na trasie 200-300km.
- zużycie paliwa dla silnika 4.2 i V8 32V 300KM 221kW