To jest moje celebrowane auto w domu - ma fory garażowania - tylko on !!! - reszta (tj. Peugeot 308 (2010 r.), audi A4 B8 (2010 r.) i Ford Focus) stoją przed garażem. Zimą nie wyjeżdźa z garażu, a latem jest wytaczany tylko w słoneczne dni.
Nigdy go nie sprzedam !!! - jest moim cackiem !
Kulturę pracy oceniam na doskonałą - cisza, równomierna praca, brak jakichkolwiek drgań na kabinie.Co do elastyczności, to przy włączonej opcji "S" na automacie, auto wyrywa jak wystrzelone z procy, niemal przy każdej prędkości.
Można odczuć delikatne szrpnięcia przy zmianach biegów w góre, no ale to 2003 rok (w końcu to nie 2-sprzęgłowy TRONIC)
Auto niezaprzeczalnie ma być bardzo komfortowe, przez co "miękie"i "kanapowate" - przy tej mocy i rozwijanej prędkości maksymalnej, w zakrętach czuje się lekką nadsterowność.
przy wyposażeniu auta w czujniki parkowania,(co jest standartem) nie ma najmniejszych problemów zarówno z pakowaniem jak i z pokonywaniem ciasnych zakrętów.
Wszystko na swoim miejscu - nie trzeba studiować instrukcji obsługi auta, żeby wiedzieć co, czym i w którą stronę, biorąc pod uwagę, że samochód ma naprawdę dużo funkcji, możliwości ustawień czy regulacji, śmiało należy powiedzieć że jest bardzo OK.
Nie jeżdźę tym autem w zimie, także o ogrzewaniu nie mogę powiedzieć nic, natomiast klimatyzacja działa bez zarzutów, bardzo skutecznie. Usuwanie wilgoci z szyb też na "6"
Uważam, że jak na ten segment auta (E), jest bardzo dobrze.
Przy spokojnej "prezentacyjnej" jeździe, cisza jak w prawdziwej S-limuzynie.
Natomiast przy 3500-4500 obr/min. przy tzw. agresywnej jeżdzie, przepiękny ryk 6 cylindrów - muzyka dla uszu i miód na serce :-)
Zużycie paliwa - powiedzmy duże - ale uważam, że przy tej klasie auta, pojemności silnika i przede wszystkim wrażeniach z jazdy, nie myśli się o tym :-)
Napraw ani przeglądów, nie maiłem "przyjemności" dokonywać, więc nie wiem - ale po tym co udało mi się zorientować, jest w miarę normalnie.
za bardzo małe (tak uważam) pieniądze, można mieć auto z duszą i pachnące starym teatrem (skóra+drewno):-)))
brak
brak