z duzym ladunkiem 5ka na dobrej trasie
to jest b. dobrze (zeby deogi lepsze były to mozna 1 00-110 smigac )
ładnie gwizdze turbina ale paliwo musi byc b.czyste -elektrotryski i pompa cisnieniowa poleci -cena w serwisie -1 elektrwtrysk 1700 zł
pompa bosch 3800
kupiłem z przebiegiem 6 tys (auto stało) teraz ma 23tys
przy zimnym 2-ka nie wchodzi trzeba na siłe ,1ka i wsteczny tez ciezko , moze to wina sprzegła (chyba hydrauliczne ) ze jak zimne to nie wysprzegla dobrze
dobry a z ładunkiem b. dobry
jest dobrze
bez zastrzezen
mozew troche wolno sie nagrzewa
ten w srodku musi byc mały (brac do pomocy chinczykow)
jest dobrze
ogolnie miałem spalanie 0d 9-10 l
jazda z ciezkim butem Bo lubie słuchac ja turbina gwizdze przy przyspieszaniu
jednak chyba za drogi i czesci oryginalne b. drogie
drobny przełacznik dmychawy , czujnik zuzycia klockow hamulcowych -maja cienki dziadoski drucik-kabelek co sie czesto przerywa
blacha zabezpieczona dobrze przed korozja ale sama rama zle -juz ja rdza bierze
pierdykła pompa paliwa boscha
w sewisie chciał za nowa prawie 4 tys az wkoncu sprzedał mi za 3000 nowa na gwarancji z vatem ???(takie marze?)
a co najciekawsze to w tych pompach od zanieczyszczonego paliwa leci zawor sterujacy
ktory ma siateczke z drobnymi oczkami i jak sie zanieczysci drobinami z brudnego paliwa to albo cały zawor do wymiany 1200-1500 zł albo cała pompa A wystarczyło by zrobic w pompie wymienny dokładny filtr (wkład)
ALE PRODUCENT WOLI CAłA POMPE SPRZEDAC ZA 4 TYS niz wkład filtra za np. 30-50 zł I jeszcze inna sprawa -mam lodowke boscha 2 metry wysokosci z dwoma agregatamy (lodowka i zamrazalnik) kazdy porownywalny z pompa paliwa i całosc kosztuje 1800 zł
Pompa wg lodowki powinna kosztowac 1500 zł max Ale widocznie tutaj mniejsza konkurencja i sie klienta goli
- zużycie paliwa dla silnika 2.3 TD 116KM 85kW