: Zawieszenie które daje komfort jazdy
: Silniczek od ustawiania lusterka przez 65 tyś kam tylko taka pierdoła :)
Tucson'a oceniam rewelacyjnie! Przesiadłem się z Laguny 3 Kombi i jestem zadowolony. Zalet jest bardzo dużo, ale kupujący wchodzą na autocentrum po to żeby dowiedzieć się o wadach.
Wadą dla mnie są:
- fotele: ponieważ w Renault lagunie były dużo wygodniejsze i chyba ciężko będzie lepsze znaleźć ale tragedii nie ma.
- Brudne nogawki - tak wychodząc w deszczową pogodę trzeba wyskakiwać z auta żeby nie wytrzeć nogawką brudu.
- nadkola w bagażniku, które zmniejszają ustawność, właściciele kombi tego problemu nie mają
- tempomat który nie ma wyświetlenia ustawień na ekranie (nie wiem na ile ustawiłem prędkość )
Więcej wad nie pamiętam :)
A jeśli chodzi o silnik to widzę że GDI 132 KM nie cieszy się uznaniem. Ale mamy dwa typy kierowców: tych którzy umieją jeździć wolnossącymi benzynami o mniejszej mocy i tych którzy tego nie umieją :)
Jak ktoś rozmyśla zakup TUŚKA to polecam,
Jedyna awaria na gwarancji usunięta to silniczek od ustawiania lusterka.
Bardzo cichy, jak się go wkręci to jedzie :) Dla niezdecydowanych polecam z turbiną
Bardzo precyzyjna i fajnie spasowane biegi, nic nie haczy...
Fajnie miękko, mam 17'' opony a mimo to nie nosi go na zakrętach. Pamiętajmy że to SUV a nie coupe
Lakier mógłby być twardszy... ale tragedii nie ma
Na prawdę spoko. Nie mam kamery cofania a mimo to widzę praktycznie wszystko
Bardzo fajnie grzeje i jeszcze fajniej chłodzi. Climatronic nie wieje jak szalony bardzo cicho chodzą wentylatory
4 osoby mają pełen komfort
Na bardzo dobrym poziomie. Nie mam zastrzeżeń
Brak napraw. Tylko eksploatacja i serwisy od 1100zł do 650 zł
Jedne z tańszych suvów o bardzo małej utracie wartości !!!
Po prawie 4,5 roku utrata wartości to 25%
Silniczek od lusterka usunięty na gwarancji.
Brak. Wszystko działa i oby tak dalej.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 GDI 132KM 97kW