Auto zakupiłem w ubiegłym roku i jak na razie nie żałuje tej decyzji mimo że przesiadłem się z Laguny II Diesel.(150KM) .Po przejechaniu w tej chwili 11500 tkm mogę powiedzieć że było warto a to dlatego że daje frajdę z jazdy ,nie czuć zmęczenia nawet po przejechaniu 1100 km (tyle mam do pracy w Niemczech) Auto zachwyca kulturą pracy (nie wszyscy tak oceniają) ale trzeba się na początku troszkę przyzwyczaić do mocy silnika a dalej ..... ja też miałem obawy , ale uwierzcie daje rade. Poza tym zeeeero problemów. Oby tak dalej.
Troszke zmulały przy wyprzedzaniu ale dajemy niższy bieg troche ,,bucika" i heja.
Precyzja jakiej było brak w mojej Lagunie , ogólnie super.Biegi wchodzą bez żadnych haczyków itp.
Byłem na jeździe próbnej i to tam zauważyłem jak fajnie jest zestrojone to auto z układem kierowniczym, doskonale trzyma w zakrętach ,manewrowość super.Dodatkowy plus za wybór trybu wspomagania - extra.
Bardzo dobra widoczność ,pole widzenia na boki również bez zastrzeżeń,do tyłu bardzo pomocna kamerka cofania(doskonale utrzymuje parametry odległości) można dojechać na centymetry.
Siedzisko usytuowane w komfortowym położeniu daje jak najlepsze doznania z jazdy.Duża powierzchnia szyby .odpowiedni kąt nachylenia daje komfort podczas długich podróży.
Jak najbardziej na tak ,za tą cene nie wiem czy można dostać w wyposażeniu u konkurencyjnych marek coś więcej.Bardzo dobry stosunek ceny do wyposażenia jak i do jakości.
Jeździłem już z klimatyzacją jak i w normalnych warunkach ,jednym słowem dopracowane auto w każdym calu.Bez uwag.
Wystarczający komfort podróżowania dla rodzinki plus bagaże, nic ująć nic dodać.
I tu jest WAW takiego wyciszenia jeszcze w żadnym samochodzie nie byłem w stanie doświadczyć , po dojeździe np. do świateł człowiek nie wie czy silnik pracuje ,taka cisza ,suuuuper.
Ubezpieczenie ,koszty eksploatacji na dobrym poziomie oczywiście w zależności od regionu ,jak dla mnie w porządku.A na wpływ cen paliw i ubezpieczeń poprostu nie mamy wpłyu. Jak dla mnie duże OK.
Porównywałem ,zastanawiałem i powiem było warto.
kompletny brak ( i oby jak najdłużej)
NIC NIC NIC.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 GDI 132KM 97kW