Ocena kierowcy - Hyundai Tucson III SUV Facelifting
Przebieg:
27 tys. km
Okres użytkowania:
2 lata
Mam rodzinne wygodne ładne i nieusterkowe auto, które po dwóch latach mogę wystawić za cenę zbliżoną do zakupu. W sumie czad.
Jeżdżę długo raczej zwykłe wozidła raczej nowe. Zawsze 1.6 8 albo 16 v nie wiem co to turbina. Jestem przyzwyczajony do takich silników, wiem co mogą. Ten jest trochę dziwny. Jakoś buczy marudzi. Ale jak się wyczołga powyżej 3.5 tys obrotów to w przeciętnej sytuacji na drodze bez jakiś dodakowych ciężarów jest fajnie. Tylko biegi nisko trzymać i olewać ekoniankę.
Taka zwykła, trafia w przełożenia, trochę trzeba popchnąć. Jak zrzucam bieg silnik się potrafi rozkręcić jak glupi, trzeba czekać ze sprzęgłem aż się uspokoi. Ta co mam w Octavi 102 mpi jest dużo pewniejsze dla mnie.
Super. Cichutko, wygodnie. Kierownica miękka, trochę nie daje oporu trzeba się przyzwyczaić
Śliczna. Zajebiście śliczna.
W tył bez czujników i kamer zapomnij. No ale są. Lusterka duże, ładnie łapią.
Mniam.
Sucho świeżo, nie śmierdzi szyby nie parują, chłodzi, grzeje.
Bardzo bardzo dobra. Jest po prostu wygodnie na każdym siedzeniu.
Było starsznie super. Teraz jakoś gorzej. Albo silnik po dwóch latach coś zaczął burczeć albo się oswoiłem i więcej slyszę.
Mialem dwa przeglądy zmienilem olej po 15 tys i przegląd lakierniczy w salonie kolo 500 zl i przegląd obowiązkowy tam po dwóch latach jakieś 1200 chyba. Poza tym benzyna i plyn do spryskiwacza.
Dziękuję opatrzności za dobrego czlowieka który mi pozachwalał to auto. Zbierałem na używkę ale się skusilem pożyczyłem dwie dychy i jestem szczęśliwy.
Nic
Nic