Ocena kierowcy - Hyundai Tucson I SUV

Rok produkcji 2007
Okres użytkowania: 1 rok
Hyundai Tucson I SUV 2.0 i 16V 141KM 104kW 2004-2008 - Oceń swoje auto
Inne : Funkcjonalność.
To jest najlepsza wartość za daną cenę. Oczywiście możesz go porównać, że jest gorszy niż Subaru, czy Rover, ale postaw go z samochodami w tej samej cenie i nie będziesz miał wątpliwości, że jest najlepszym, najwygodniejszym sprzętem jeżdżącym.
Silnik jak na masę samochodu i swoją wielkość daje sobie rade zarowno w terenie jak i na drodze.
Działa po męsku. Nie jest to miękka obsługa dostosowana do damskiej rączki.
Miękki i komfortowy, ale przechyla się bardzo na zakrętach, oczywiście w porównaniu do osobowych.
Super. Siedzisz wysoko i widzisz ponad dachami innych samochodów. Szczegolnie przydatne przy skręcaniu w lewo.
Koreańce pomyśleli o wszystkim tak, aby było dostępne, ergonomiczne i genialnie proste. Nie musisz czytać instrukcji obsługi, by rozpocząć jazdę. Mnóstwo drobiazgów, które w samochodach niemieckich, francuskich dopraowadzają cię do szału w codziennej eksploatacji - tu są rozwiązane są logicznie tak aby ci życie ulatwić.
Poprawnie,
Samochód nie jest dużych rozmiarów, ale wnętrze jest przestronne z dobrym komfortem na tylnych siedzeniach. Dobrym patentem jest składanie przedniego siedzenia pasażerskiego. Uwaga: Tucson ma mały bagażnik, jeśli jest to dla ciebie priorytetem to szukaj innego. Ja nie używam bagażnika więc dla mnie jest super, bo przez to jest bardziej poręczny w mieście.
Ja lubię jak silnik warczy, ale obiektywnie - nie jest super wyciszony.
Ekonomika 2 litrowego silnika benzynowego nie jest super, ale ja mam dość ciężką nogę i dużo stoję w korkach. Generalnie, nie opłaca się kupować diesla za te kilka litrów mniejsze spalanie, bo różnica w cenie się nie zwróci.
Patrz powyżej.
nic się nie psuje. Nawet moja córka nie jest w stanie niczego urwać, czy zepsuć.
Nic się nie psuje.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 141KM 104kW [l/100km]