auto ładnie przyspiesza w całym zakresie obrotów, nie jest to torpeda na jaką wygląda ale daje rade, na 2 biegu można śmiało ciągnąć do 120km/h
jechałem trase 400km w 4 dorosłe osoby, MASAKRA, po pierwsze: żeby osoba za mną siedziałą w miare ok musiałem się przesunąć do przodu jaki kierowca, pozycja średnio wygodna. Po dojechaniu na miejsce nie mogłem stawać przez chwile na prawą noge !!! serio. Auto jest wygodne ale w 2 osoby, jeżeli ktoś dużo podróżuje w 4 osoby to odradzam !! naprawę udręka na długich odcinkach. Mam jeszcze teraz audi a3 z 2006 i na długie trasy MEGA komfortowe, wogole nie czuć zmęczenia.
Czyli hyundai jak najbradziej ok ale w 2 osoby, przy 4 osobach poprostu jazda jest męcząca i niekomfortowa.
2.0 przy pałowaniu nie spaliło mi nigdy wiecej niż 13 litrów gazu, przy eko jeździe ok 9,5-10 LPG
bajką jest że można zejść do 7litrów na setkę, auto bezyny pali minimum 8,5 jak ktoś jeździ jak emeryt a przy normalnej jeździe ok 10litrów
przeważnie drobiazgi jak oberwanie łącznika elastycznego (miałem obniżone auto)
czasmi mi się check engin zapalił od gazu.
Największym i można powiedzieć standardowym problemem coupe jest pękający kolektor wydechowy. W 90% są pęknięcia. Najlepiej zrobić to raz a porządnie na zamówienie ok 800-1000zł z kwasówki i spokój. W ASO koszt wymiany kosmiczny 6500zł
- zużycie paliwa dla silnika 2.0L 138KM 101kW