: W paru miejscach zaczyna go nadgryzać ale nic poważnego
Wygodny, cichym, przyjemny. Uwielbiam ten samochód. Już 2 razy miałem zmieniać ale kupiłem drugi a Hyundai został bo go po prostu lubię.
Silnik bardzo dobry. Jedyny minus to kosztowna regulacja zaworów. Silnik ma wymienne popychacze, czyli najdroższa opcja regulacji, w ASO od 4000zl. Po za tym jak w czołgu. Mam ponad 300000 na zegarze i nic mu nie jest.
Klasyczny automat. Trochę wolny ale nie przeszkadza to nawet przy dynamicznej jeździe. Olej co 50 tys. I działa b.dobrze. po 324000 padło sprzęgło hydrokinetyczne. Po regeneracji śmiga dalej. Niestety koszt 2500 ale od nowości było jedno.
Układ kierowniczy idealny do szybkiej jazdy. Dla mnie zawias trochę za twardy, ale bardzo trwały.
Miejscami pojawia się rdza a samochód kupiłem ze znanych mi rąk i nie miał stłuczek. Podłoga zdrowa.
Bez problemu w każdą stronę.
Wszystko ma miejscu.
Bez uwag.
Miejsca jest pod dostatkiem. 4 dorosłe osoby jadą w komforcie na długie trasy.
Przy dużej prędkości słychać szum - powyżej 180km/h
Niektóre części są drogie i trudno dostępne. Serwis nie należy do tanich, ale jest to trwały samochód i nie psuje się często. Powtarzająca się sprawa to padające przeguby. Należy kupować oryginały bo podróby są za słabe. Ja przejechałem sam ponad 200 tys i zmieniałem dwa razy. Pierwszy raz zamienniki a potem oryginały i te są trwałe.
Bentley w cenie poloneza
325 tys. Km i 2 x przeguby, sprzęgło hydro, gumki zawieszenia i poza tym nic
Wspomniane sprzęgło hydrokinetyczne przy przebiegu 324 tys, rozkleił się lockup i trzeba było regenerować i zmienić przy okazji olej. Ale przebieg nie jest mały. Poza tym nic.
- zużycie paliwa dla silnika 3.3 i V6 24V 233KM 171kW