: To już mój drugi Hyundai, zrobiłem nim 90tyś km i jestem w dalszym ciągu zadowolony z tej marki. Jest to bardzo wdzięczne auto, które ma prawie 300tys km a w środku jak i na zewnątrz wygląda na maks 50tyś, mógłbym ustawić taki przebieg i większość zapewne by w to uwierzyła. Autem podróżuje się bardzo wygodnie, nie jest wybite dlatego świetnie trzyma się drogi, silnik pracuje idealnie, jest dość elastyczny, choć wyraźnie lubi wyższe obroty jak to rasowy japończyk. Podzespoły mitsubishi powodują, że dostęp do części jest dobry a trwałość jest na wysokim poziomie. Zaskoczyło mnie wykonanie wnętrza w tym aucie, wszystko jest idealnie spasowane, wykonane z miękkich materiałów tapicerka przyjemna w dotyku, duże fotele wygodne i ogromna tylna kanapa, miejsca jest pod dostatkiem, bagażnik też jest wystarczający żeby zapakować walizki dla 4osobowej rodziny na dłuższą podróż. Zdecydowanie auto wyróżnia się z tłumu jest nadzwyczajnie piękne, linia jaguara dodaje mu charakteru, wnętrze też jest estetyczne. Hyundai Sonata w Polsce jest przeznaczone dla ludzi inteligentnych a nie dla kierowców golfow passatow audi, które są zdecydowanie gorsze od sonaty. mimo że auto nie jest drogie to jednak nie jest dla każdego. Przy zakupie warto zwrócić większą uwagę na zawieszenie, jeżeli coś stuka to ciężko zdiagnozować co, taka przypadłość, wahaczy jest sporo i ciężko poznać która dokładnie to tuleja. Sonata ma bardzo dobre zabespieczenie antykorozyjne, lecz trzeba uważać na nieudolne naprawy, bo po takich może pojawiać się rdza. Ja o tyle mam szczęscie, że trafił mi się egzemplarz bezwypadkowy. Gorąco polecam Hyundaia Sonatę, naprawdę fajne auto ; )