: Wygląd tego auta to najpoważniejsza jego usterka.
Auto niesamowicie brzydkie. Mam wersję z końcówki 2004 r (tzw. po lifcie) Przód kojarzy się z Syreną 105, czarny grill na tle srebrnej karoserii wygląda jak psi nos, a tył z linią świateł i bagażnika opadającą ku dołowi kojarzy się z podkulonym ogonem. Po prostu smutny pies. Ktoś pisze, że samochód ten przypomina z przodu Mercedesa "okulara" a z tyłu Jaguara - tak, zgadza się - niepełnosprawnego.
Jak się wdepnie potrafi dobrze przyspieszyć i zadziwić konkurencję za to bierze olej.
Mam 183 cm wzrostu i jak odpowiednio ustawię fotel względem kierownicy to przekładnię zmiany biegów mam za blisko sięgając ręką, nigdy w żadym samochodzie nie miałem takiego problemu.
Auto-statek, buja się na boki jak żaden inny, zawieszenie ekstremalnie miękkie, jeśli jedziesz po wiejskiej, wyboistej drodze bardzo na plus, jeśli wchodzisz na trasie w zakręty masz wrażenie, że wypadniesz z toru jazdy.
Tragedia i porażka, tak bardzo samochód zjada rdza ze wszystkich stron.
Z tyłu wiadomo, długa limuzyna, konieczne czujniki parkowania (które się zepsuły).
Bardzo wygodne fotele. Bagażnik niby duży, ale jeżeli chcesz przewieźć dłuższy i szerszy przedmiot składając tylną kanapę to zaskoczysz się tym, jak wąskie jest przejście pomiędzy bagażnikiem a kabiną - porażka.
Dobry nawiew na szyby boczne. Klima zepsuła się.
Sporo miejsca dla wszystkich.
Dobrze wyciszone wnętrze jednak silnik przebija dość głośno a brzmienie jego nieprzyjemne. Przy ok 200 km/h silnik ryczy błagając o śmierć razem z chybotliwą budą i siedzącym w niej kierowcą.
Auto spala ok 11 litrów gazu w cyklu mieszanym.
Auta w tej wersji są tanie bo brzydkie po prostu, jakościowo względem tej ceny wypadają całkiem ok.
Z drobiazgów nic się nie psuło.
Sprzęgło, koszt z wymianą ok 1400 zł.
Klima, koszt naprawy 800 zł, nie opłaca się w aucie o takiej wartości naprawiać chyba, że chcesz auto przerobić na klimatyzowany kurnik stojący gdzieś na podwórku.