: duzy luksus za smieszne pieniadze.............
Po mimo kilku zarzutów jakie mam do tego modelu wystawiam mu 5 z uwagi na niską cenę zakupu ok 8 tyś.wraz z gazem za egzemplarze nie wyjeżdzone w dobrym stanie z zagranicy - taki jest właśnie mój, auto ma wszystko co mnie do szczęscia jest potrzebne czyli silnik v6 elektrykę poduszkę abs klimę skórę niemal jak nową, szklany 2 plaszczyznowy szyber i skrzynie automat, nie mam tempomatu nad czym bardzo ubolewam :-)
V6 super sprawa choć za mało wykrzesano z silnika koni - moglo by być z 50 więcej
jak na automat z tych lat świetnie
twarde zawieszenie - dobrze spisujące się przy dużych prędkościach, przesiadłem się do sonaty z opla calibra który paradoksalnie wydawał się bardziej mięki, wspomaganie świetne
przy tych gabarytach nie można mu nic złego zarzucić
za daleko umiejscowione przyciski konsoli środkowej
szybko się grzeje, klima schładza bez zarzutu, ze skórą ciemne auto musi mieć klimę !!! bez niej można go przyrównać latem do piekarnika elektrycznego :-)
przestrzeni dużo ale mam masę zastrzezeń do kształtu przednich i tylnych foteli choć jak się okazuje nawet przejechanych na nich kilkaset kilometrów nie męczy mojego kręgosłupa, dobry gatnek skry po mimo 13 lat nie ma na niej specjalnie śladów eksploatacji
mogło by być lepiej z szumem powietrza dochodzącym z zewnątrz,
silnika jak to v6 specjalnie nie słychać
pali duzo gazu od 12 na trasie przy oszczędnej jeżdzie, w cyklu mieszanym 15/17 gazu, zimą po mieście na bardzo krótkich odcinkach (1.5 km) nawet 22 litry! (wyrwało mnie z obuwia!)
Ale komfort, luksus (skrzynia automat i zadna inna!) przyspieszenie rekompensuje wszystko - nie bez znaczenia jest też niska cena nabycia ............
Chcąc kupić za małe pieniądze luksusowe stosunkowo mocne i duze auto jest to bardzo dobre rozwiązanie,
dodatkowym atutem jest fakt że moj egz. jest pozbawiony jakichkolwiek napisów co daje do myslenia innym kierowcom, szczególnie tym którzy zostają w tyle na światłach, Polecam bardzo!!!
jak na razie nic się nie zepsuło - mam go 0.5 roku i przejechałem 6 tys.
kiedyś coś odpadło na drodze - myślałem że wypadł silnik lub sprzynia biegów ..... a to była tylko osłona katalizatora - jezdze bez
ocena za 0.5 roku jakie go posiadam
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 i V6 142KM 104kW