Ocena kierowcy - Hyundai Sonata II

SCORUPA, 17 lat temu
Silnik 2.0 i 16V 125KM 92kW
Rok produkcji 1998
Hyundai Sonata II 2.0 i 16V 125KM 92kW 1996-1998 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu : Jest to moje pierwsze auto z automatyczną skrzynią biegów i jestem bardzo mile zaskoczony,pracuje bez zarzutu
mam nadzieje że był to dobry zakup,auto jest warte zainteresowania tylko według mnie należy się wystrzegać aut z instalacją gazową
Silnik jest troszkę zbyt ospały,moje Sonata ma automatyczną skrzynie biegów co trochę go hamuje
Skrzynia jest wygodna w jeździe po mieście ,na trasie jadąc autostradą ze zwykłą skrzynią też nie trzeba sięgać do lewarka ,daję4 a powinno być między 4 a 5
Układ jezdny jest dobry nie za miękki i nie za twardy w sam raz na nasze drogi,przede wszystkim Sonata jest autem bardzo wygodnym
Można mieć zastrzeżenia tylko do mocno wygiętej tylnej szyby,widok w lusterku wstecznym jest nienaturalny
Wszystko jest pod ręką niema przesytu na desce rozdzielczej,jedynie włączanie świateł przeciwmgielnych mogło być w manetce przy kierunkowskazach
Mam uszkodzoną klimę,ale wentylacja i ogrzewanie jest super,szyby nie parują w deszczowy dzień a to już duży plus
Salonka na kołach
jest cicho i przyjemnie
Mistrzem oszczędności to nie jest jeszcze z automatem, 8,7/100km(trasa) ok.11/100(miasto) przeglądy i naprawy,jeszcze tak naprawdę nie miałem napraw i mam nadzieje że tak zostanie co do przeglądów to części są już dostępne a ich ceny są na znośnym poziomie
Za relatywnie niewielkie pieniądze można znaleźć naprawdę wygodną ,komfortową i bezpieczną limuzynę
odpukać w niemalowane nie mam
jw

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 125KM 92kW [l/100km]