: Jego elastyczność na poszczególnych biegach , spręzystość i dynamika !!!
: Korozja tylnych nadkoli
Ogólnie mimo wszystko kocham to swoje autko i nie oddał bym za nic innego - znam juz je na tyle by w razie "W" naprawić je sobie samemu :)
Gorąco Polecam HYUNDAI S-COUPE GT
Silnik do tej pory chodzi dosyć dobrze , być moze nabierze wiekszego taktu gdy wymienie juz uszczelkę pod kolektorem wydechowym.
Bez najmniejszych problemów
W swoim egzemplarzu mam wymienione całe zawieszenie na Monroe z duzo nizszym profilem sprzeżyn - wiec auto troszke siedzi na glebie :) i jest dosyc twarde , wielkiego komfortu jazdy jak w mercedesie niema - ale nie po to kupuje sie sportówke by pływac jak w gondoli :)
Widoczność w oryginale jest pewnie ( moim zdaniem) idealna ja mam dosyc ciemne szybki z tyłu wiec pasazerowie na tylnych siedzeniach mogą miec problemy z podziwianiem swiata :)
Tutaj natomiast denerwuje mnie zastosowana zbyt duza ilość plastikowych elementów wnetrza - czasami potrafią wydawać z siebie jakies skrzypy itd.
Bezproblemowo - nagrzewnica działą bardzo szybko szczerze mówiąć to nie zobaczy się jeszcze na wskaźniku temp. a w autku jest juz naprawde przyjemnie ciepło :)
Dla kierowcy - Miodzio
Dla pasazerów - no tu wydaje mi sie ze gorzej - ale to w koncu auto Sportowe a nie Fiat Palio Weekend :))
Co najlepsze w dowodzie mam wbite ze auto jest 5-cio osobowe :))
No sam uwazam ze to jednak troche przesada :)
Autko samo w sobie nie jest za głośne - wiadomo przy podkreceniu go do 4-6 RPM Potrafi dac o sobie znak w nasych uszach - ale jest to EXTRA :))
Ja w swoim S-Coupe
Mam sportowy tłumiczek koncowy KM
Co podkreca ten dzwiek jeszcze bardziej - wspaniały dzwięk :))
Misato - ok. 9 - przy spokojnej jezdzie ,; przy depnieciu to jednak zaczyna ssac około 13l/100
Trasa wychodzi - około 7 l na 100
Podobno niema rzeczy doskonałych i tak samo jest z Hundaiem S-coupe
Z drobiazgów - Szczerze nie widziałem jeszcze egzemplarzu tego auta któremu nie zaczynają lub juz nie sypią sie nadkola ( chyba ze juz zostały wstawione reperaturki) lecz oryginalna blacha w tych miejscach jest kiepskiej jakosci :/
Nie posiadałem takich - i oby dalej nie :)
Ooo co mi sie przypomniało :)
Jedną taką usterką było zerwanie linek drązka skrzyni biegów przy szybkiej redukcji z 4 na 3 - jest to cholerny mankament wykonany przez Hyundai-a , mogli podałapać patent Europejski ( Opel, BMW , Mercedes itd.)
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 i GT 116KM 85kW