Ocena kierowcy - Hyundai Scoupe

NIEZADOWOLONY, 18 lat temu
Silnik 1.5 i 84KM 62kW
Rok produkcji 1992
Hyundai Scoupe 1.5 i 84KM 62kW 1990-1996 - Oceń swoje auto
Jestem troche nie zadowolony ponieważ trudno to dzieło sprzedać a po za tym zapłaciłem za niego 1,5 roku temu 5000 i mogłem kupić za to chociaż porshe 924 i miał bym napewno lepszą frajdę z jazdy chociaż samochód by był starszy od tego o 10 lat. Na dłuższe trasy strasznie niewygodny (powyżej 300 km strasznie odczuwa się zmęczenie co w omedze z 92 2.6 jest wogóle nieodczuwalne nawet odległości 600 km). Jeden plus to taki że blacha nie rdzewieje w tej coupejce.
Silniczek nawet spoko jak na ten ciężar daje rade oczywiście tylko do 120 potem takie jakieś głupie wrażenie jakby powietrze go zatrzymywało ale daje rade jeszcze do 130 - potem lipszton. Silnik zbiera się tak od 2700 obr, taki troche do wożenia teściowej jak się nie przekracza 3000 obr bo powyżej zrywny. Co do kultury to nie bede sie wypowiadał bo to nie V6 czy V8 tylko zwykły uliczny silniczek.
Skrzynia nawet nawet. Chociaż powinna mieć krótsze przełożenia bo i tak tym samochodem 200 nie pojedziesz. A chociaż frajda z przyśpieszania by była.
Massssssakra nie wiem jak mozna zrobić niby sportowy samochód z takim zawieszeniem wogóle nie stabilny (no może do 60 km/h), plywa straszie jak sie wpadnie w dziure, koło sportowego zawieszenia to to chyba tylko leżało ZERO TWARDOŚCI NA zakrętach podsterowny nawet często.
Widoczność dobra tak mi sie wydaje bo nigdy nie zwracałem na to uwagi. No może chociaż do tyłu na początku troche ciężko wyczuć przy parkowaniu ale na lusterkach spoko.
ZWYKŁA DESKA ale denerwuje mnie żle umieszczone przyciski do el. szyb sa za wysoko nadgarstek mozna sobie połamać.
Tu jest OK.
Z przodu ok a z tyłu mnie nie obchodzi to przecież coupe i jak każde coupe jest na 4 osoby.
Zdatne do 120 potem lipa straszna ani silnika nie posłuchasz bo nie brzmi pięknie ani radnia zbytnio nie da sie posłuchać strzaszie słychać pęd powietrza.
Zużycie plasuje sie różnie w zależności od ciężkości nogi jak sie przycina po mieście to nawet 10 zeżre a w zimie to i 12 potrafił wyssać. Ale tak spokojnie jeżdząc to w miescie 7 do 8 a na trasie nawet 6-ką potrafi się zadowolić.
Jaka korea taka jakość i cena!!! Może dla tego taka ocena bo jestem przyzwyczajony do omegi brata. Wykończenie do dupy materiały sa jak z odpustu !!!
Kurcze mam Jakieś nietypowe klocki zawsze musze czekać na nie około tygodnia. Ale z pierdułek to zepsuł mi sie rozrusznik i ciągle problemy z tłumikiem.
Pompa wody

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 84KM 62kW [l/100km]