: Osiągi w połączeniu ze spalaniem- szacun dla konstruktorów
Autko naprawdę godne polecenia, fajnie jest widzieć miny uciekających z drogi kierowców osobówek;)
Silnik bardzo pozytywnie zaskakuje kulturą pracy i dynamiką. Jest przy tym bardzo elastyczny, płynnie wchodzi na obroty.
Skrzynia wymaga przyzwyczajenia przez dość specyficzny skok lewarka, mimo 5 biegów jest wystarczająca na trasę (2500obr przy 130km/h).
Piątka bardzo elastyczna- od 60-170km/h
Nie miałem jeszcze okazji wybpróbowania 4x4 w terenie, ale na asfalcie ładnie się zbiera, pewnie wchodzi w łuki i zakręty, nie wychyla nadmiernie. Jedyny minus to jazda, a właściwie taniec w koleinach, ale może to ze względu na 18\" felgi
Ideał:) duże lusterka+ świetna widoczność w tylnej szybie
Wszystko na swoim miejscu
Bez zastrzeżeń
Niczym w s-klasie:D
Bardzo dobrze wyciszone wnętrze, nie słychać diesla, w zasadzie tylku szum opon i powietrza
I tu mega + ode mnie:)
trasa wrocław- warszawa średnio 5,7l (a mam wersję 4x4), przy równomiernej jeżdzie 80-90km/h schodzi do... 4,8 a przy przelotowej autostradowej ok 6,6l/100. A mamy do rozpędzenia 1,8tony:)
W cenie kombii klasy średniej (używany), a frajda z jazdy i przstrzeń nieporównywalna z żadnym innym:)
Nie wiem co napisać, niedawno kupiłem. Muszę wymienić łożysko tylnego koła (320zł)
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 CRDi 155KM 114kW