Ocena kierowcy - Hyundai Santa Fe II SUV Facelifting

hary, 13 lat temu
Silnik R 2.2 CRDi 197KM 145kW
Rok produkcji 2010
Hyundai Santa Fe II SUV Facelifting R 2.2 CRDi 197KM 145kW 2009-2012 - Oceń swoje auto
Inne : niskie jak na tak duży samochód spalanie
Karoseria : śruba mocująca klamkę drzwi rdzewieje i mnie wkurza - serwis za każdym razem czyści wyciek zamiast ją wymienić
Przeniesienie napędu : problemy z wrzuceniem 1-ki, regulacja w serwisie niewiele daje
Zawieszenie : nie bardzo rozumiem jak w prawie samochodzie terenowym jeżdżącym tylko po drogach asfaltowych (ja wiem, że głównie w Polsce ale mimo wszystko) po 35 tys przebiegu wysiadają poduszki amortyzatorów czy coś w tym stylu - jak mi w serwisie powiedziano (minał rok od zakupu więc naprawa zgodnie z wyłaczeniami gwarancyjnymi PŁATNA!!!)
może na wyrost ale niech będzie
było by lepiej gdyby nie denerwujace trudności z wrzuceniem 1-ki
zła jeżeli chodzi o martwe pole za słupkiem przednim
a już miejsce umieszczenia przełącznika świateł przeciwmgielnych to jaja rzewne - spróbujcie go używać, ba - znaleźć podczas zmiennych warunków mgielnych w czasie jazdy bez odrywania wzroku od drogi
na odparowanie szyby przedniej przy zimnym samochodzie to trzeba trochę poczekać (pomimo klimy i dobrych chęci)- poprzednio jeździłem oktawią i tam to jakoś dużo lepiej szło chociaż to inna półka cenowa
co prawda kosztem bagażnika ale to rozumiem
jeżeli chodzi o spalanie to rewelacja, przeglądy zbyt kosztowne, naprawy ???
było by lepiej gdyby: 1. jakość była wyższa lub (i) 2. cena była niższa
dałem dobrze bo jeszcze nie wiem i mam nadzieję się nie dowiedzieć szybko

On - zużycie paliwa dla silnika R 2.2 CRDi 197KM 145kW [l/100km]

7,8