Posiadam Hyundaia Santa fe już 7 lat i spisuje się bardzo dobrze.Wspaniały dla rodzinki która nie jeździ tylko po asfalcie ale również w terenie Autko jest silne,zimą wiele razy wyciągałem nim inne samochody z rowów a czasem zdarzało się,że wyciągałem nim nawet ciągniki.Po drodze jeździ się bardzo wygodnie.Ma świetne osiągi rozpędzić się 180,190 km/h to dla niego żaden problem,mało która osobówka dorówna mu na drodze a uwierzcie,że niejedna próbowała między innymi Audi a6 C6,Volkswagen Passat B6,Ford Mondeo IV i wiele wiele innych. Właśnie zmieniam go na Range rovera ciężko mi się z nim rozstać .Wszystkim Polecam ten samochód Jest Naprawdę Dobry.
Hyundai Ma Bardzo dobre osiągi szczególnie (3.5) Miałem okazję rozpędzić się nim do 210 km/h i jeszcze nie miałem całego gazu. Na różnych stronkach czytałem,że Santa Fe 3.5 osiąga 180,185 km/h jest to oczywiście kłamstwo nawet gdy wsiądzie do niego 5 osób z dużym bagażem i tak jest dynamiczny.
przy spokojnej jeździe nawet nie czuć kiedy bieg się zmienia Natomiast jak da mu się mocno w pedał i obroty dochodzą do 6 tyś skrzynia nieco szarpie.
W Hyundaiu siedzi się wygodnie i wysoko,dobrze widać tył przy cofaniu.
Z przodu jest naprawdę dużo miejsca,gorzej z tyłem oczywiście gdy usiądą 2 osoby jest luźno ale w 5 osobową podróż będzie ciasno.
Przy jedzie nawet 120,130 km/h jest cicho,tylko przy przyśpieszaniu i gdy obroty wzrastają do 4,5 tyś zaczyna robić się głośno lecz jest to przyjemny ryk dla ucha.
- zużycie paliwa dla silnika 3.5 i V6 24V 203KM 149kW