Miałem okazję jeżdzić Xarą dislem, Oplem corsą , Golfem II, wszstkie te sprzęty to muły w porównaniu z PONYM
bardzo cichy , na zimnym trochę się trzęsie
elegancka
miękki , ale po wymianie amortyzatorów jest OK
najlepsza jaka może być
za miekkie przednie fotele
barzdo dobrze, szybko zaczuna grzać / ale miałem okazję jechać przy mrozach 30stopni/ to niestety ogrzewanie nie było wydolne
dla dżentelmennów średniego wzrostu
przy prędkości powyżej 110 zaczyna być głośny
w mieście 8-9
trasa 6.5- 7
taniocha , trzeba dbać , " jak się smaruje to się jedzie
Auto kupiłem w 96 roku z przebiegiem 36tys . teraz ma ponad 130 tys,mam go 11 lat więc coś mogę powiedzieć, w tym czasie wymieniłem: klockihamulcowe , szczęki hamulcowe, tuleje wahaczy, końcówki przegubów , naprawiałem rozrusznik, alternator, wymieniłem cały wydech, paski, rozrząd, Wymieniłem uszczelniacze zaworów bo zaczął mi palić olej średnio 1litr/10tys km - teraz wogóle nie pali oleju, wymieniłem 4 amortyzatory . Ze tak powiem na wyrost wymieniłem pompkę paliwa, oraz pompę wody . Teraz wszystko chodzi jak żyleta. Części sa stosunkowo tanie tylko trzeba dobrze poszukać . Konstrukcja jest prosta { gażnik} każdy normalny mechanik może się z nim uporać , No jeszcze mi sie przypomniało - zatarły się wycieraczki -wymagały nasmarowania, wymieniłem także osłony przegubów , uszczelniacz w skrzyni biegów bo lekko przeciekał olej , na wyrost wymieniłem również tarczę sprzęgła i to by było na tyle