: Jak to w mini vanie - siedzi sie wysoko - no i ta przestrzeń wewnątrz!
Jako główny samochód w podróżującej bardzo dużo 3-5 osobowej rodzinie - nie do pokonania!
Mam czasem wrażenie że odpala z niejakim oporem ale jeszcze nie było żadnych problemów z uruchomieniem więc pewnie ten typ tak ma.
Raz na jakiś czas problem z wrzuceniem wstecznego. Może mój brak wyczucia?
Siedzi się wysoko i na zakrętach ma sie wrażenie przechyłu. Zupełnie inaczej niż np. w Octavce gdzie siedzi się na podłodze.
Bez zastrzeżeń i sporo lepiej niż w osobówkach. Olbrzymie szyby boczne.
Wszystko jest tam gdzie potrzeba i pomimo że główny wyświetlacz jest jak w Yarisce na środku to po kilku tygodniach się człowiek przyzwyczaja.
No tu rewelacja!. Ciepło po 2 minutach. Zimno też jak trzeba.
Brak jakiegokolwiek porównania! Przestrzeń w samochodzie jest po prostu niewiarygodna. Nawet z zewnątrz tego nie widać. Dzieciaki są zachwycone!!!
Przy szybkości ponad 140 km/h już głośno. Poniżej - bez zastrzeżeń.
W stosunku cena do: przestrzeni, silnika diesla, zużycia paliwa, bezpieczeństwa, niezawodności, schowków, funkcjonalności bagażnika - nie znalazłem nic lepszego.
Szukałem bardzo długo samochodu godzącego ekonomię diesla, niski koszt zakupu używanego do 3 lat, bezpiecznego (6 poduszek), z klimą, ABS-em, o wielkim bagażniku z szerokimi możliwościami adaptacyjnymi i mnóstwem rozmaitych ułatwień, schowków, przestrzeni dla dzieciaków aby podczas długiej jazdy nie marudziły.
Nie było napraw.
Nic.