Generalnie Matrix mnie nigdy nie zawiódł a trochę nim zjeździłem kraju i Europy. Nie jest to demon dynamiki, a spalanie w mieście jest dość wysokie, ale oferuje całkiem dużo przestrzeni i wygody. Poza raczej drobnymi usterkami i rzeczami eksploatacyjnymi nie było poważniejszych awarii.
Mułowaty, ale jak się rozbuja to jedzie.
Nie mam większych zastrzeżen.
Jeździ się w miarę komoforto
W czternastoletnim aucie zaczęły pojawiać się pierwsze, ogniska rdzy na przedniej masce i na drzwiach, dramatu chyba nie ma, ale z plastikowych klamek lakier zaczął odłazić dość mocno.
Widoczność rewelacyjna, w nowszych bardziej zabudowanych autach chyba nie do osiągnięcia. Przeszklenia zajmują sporą część drzwi i klapy, dlatego nie ma problemu przy cofaniu i manewrach.
Siedzenia wygodne, ale brakuje podłokietników. Do układu zegarów można się przyzwyczaić. Mnóstwo mniej lub bardziej przydatnych schowków. Szkoda, że brak isofixów.
Klima daje radę, ogrzewanie też.
Jak na te gabaryty auta to przestrzeni w środku jest bardzo dużo. Po złożeniu siedzeń można przewieźć całkiem spore rzeczy. Dużo schowków w różnych miejscach.
No tu szału nie ma, przy prędkości powyżej 100-110km/h jest już głośno w środku.
W mieście dużo pali
Chyba ok
Trochę tego było, głównie elektryka - wycieraczka tylna, el. regulacja lusterek, itp.
Takowych nie było