Ocena kierowcy - Hyundai Lantra II Kombi

Joshi, 14 lat temu
Silnik 1.6 114KM 84kW
Rok produkcji 2000
Hyundai Lantra II Kombi 1.6 114KM 84kW 1996-2001 - Oceń swoje auto
Silnik : Tylko 1.6 i 115K ale ponad 200km/h leci a wszystkie Calibry, Astry GTI i Golfy niech się schowają :D
Oceny \"5\" może bym nie dał, ale \"4+\" jak najbardziej. Za taką cenę (kupiłem auto za 300euro w NL) najlepszy wybór.
Ładnie pracuje, pomimo swojego przebiegu. W miarę elastyczny i dynamiczny, pod warunkiem, że mamy powyżej 3000obr/min. Mój rekordzik na trasie to 210km/h, nawet się nie spodziewałem :)
Sporadycznie problem z wrzuceniem \"1\". Trzeba ponownie wysprzęglić i już wchodzi.
Jak dla mnie troszkę za miękkie zawieszenie, bo lubię szybko i ostro. Ale jeśli na długie trasy to bajka :) Dobry promień skrętu.
Lewo, prawo, tył, przód... wszystko OK.
Wszystko tam gdzie powinno być.
Nie mam klimy... ale bardzo dobrze zimą grzeje, a w lato chłodzi :)
4 osoby OK, w 5 jest już gorzej chociaż nie tragicznie, ale przecież to nie van.
Do 100km/h jest cichutko, powyżej już słychać szum wiatru i silniczek. Ale przy 210km/h (bo tyle mi poleciała Landryna) wcale nie trzeba krzyczeć :)
Na trasie z 7-7.5l/100km weźmie, w mieście od świateł do świateł już z 10l/100km.
Autko kupiłem roztrzaskane (maska, zderzak, chłodnica, itp, itp...), jeżdżę nią codziennie i przez rok czasu jedynie do wymiany miałem łożysko w tylnym kole. Dla mnie bomba!!! Części taniutkie!!!
Brak... Landrynka jeszcze nigdy mnie nie zawiodła na tyle, by trzeba było dzwonić po lawetę.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 114KM 84kW [l/100km]

8,3