Naprawde poleam to auto. Nie ma się co wahać, że to koreańczyk, czy że mało popularne auto. Nie bedziecie żałować.
Z instalacją gazową silnik nie miał najmniejszych problemów. Zamontowana najprostsza i chyba idealna dla tego auta. Auto ładnie przyspiesza od około 3 tys obrotów..do tego momentu jest przeciętnie, ale nie najgorzej. Powyżej 3 tys/obr. brzmi w środku PRAWIE jak rasowy ścigant ;);)Pięknie sportowo nawet;) Niejednemu pasażerowi podobał się ten dźwięk.
Niestety ma swoje dwie wady...a są nimi bieg I i bieg wsteczny :( często haczą-czasem trzeba się namęczyć, żeby wrzucić. Ja miałem na to następujący sposób: próbuje wrzucić bieg-haczy-puszczam sprzęgło-wciskam ponownie-wrzucam bieg bez problemu. Przełożenia są zestrojone tak, żeby nie wachlować nimi bezsensownie:) Odpowiednia długość moim zdaniem...dźwięk zmiany biegu przyjemny..jakby się przeładowywało magazynek w jakimś pistolecie;) hehe
Dobrze trzyma sie drogi- NAPRAWDE! Mimo, że jego zawieszenie jest dość miękkie, to nigdy nie straciłem nad nim panowania, a czasem jeździłem ostro.Warunkiem są oczywiście dobre opony. Nierówności są ładnie wybierane i słabo przenoszone na karoserie-a to oczywisty plus:) Dziurę słychać, ale nie czuć;) I zawieszenie nie jest \"słabe\"\"nietrwałe\" jak to się sądzi o koreańczykach.
Widać wszystko jak na dłoni w wersji Kombii.Lusterka naprawde duże.Przez tylnią szybę wszystko ładnie widać,nisko osadzona więc nie ma problemu z dostrzeżeniem co znajduje się za pojazdem.
Nawet nieźle. Byłoby 5 gdyby podłokietnik był na odpowiedniej dla europejczyka wysokości - za nisko jest i nie da się za bardzo na nim ręki oprzeć.
Szybko się nagrzewa dość, dmucha zdrowo, ale głośno.
No jak na tą klasę auta to miejsca jest mnustwo!! Nie ma co narzekać naprawde!!
No tu niestety średnio. Powyżej 2,5tys/obr zaczya sie robić głośniej...a powyżej 3 tys. za głośno do dłużyszch podróży.
Ocena wręcz 6 !!!!! Spalanie GAZU w mieście maks 10 litrów...w trasie 8,5. Ceny części bardzo tanie !!! Dostępność- nie ma z tym problemu, wszystko dostępne z dnia na dzień.
Genialna cena do jakości. Za naprawde niską cene dostajemy świetne auto. Gdybym miał kupować ponownie auto do 8 tys.zł to wybrałbym znowu Lantre.
Wymieniłem tylko łączniki stabilizatorów i gumy. a poze tym płyny, filtry itp. Standard
No tu zawód..padła pompa oleju :( Koszto wymiany z wymianą innych niezbedych rzeczy - 2 tys. zł :( No ale cóż..bywa.