Jedyne co można mu zażycić to trochę głośna praca powyżej 2500 - 3000 obr.
Wsteczny czasami "haczy", trochę "krótka" jedynka ale ogólnie ok.
Brak uwag.
Wg. mnie bardzo dobra; szczególne że dużo miejsca i można się wygodnie rozsiąść w fotelu.
Wszystko co potrzebne na swoim miejscu; bez bajerów.
Tutaj jest chyba bezkonkurencyjny w swojej klasie;
Super; dużo miejsca zarówno dla kierowcy jak i pasażerów z tyłu; więcej niż w niejednym samochodzie o klasę wyżej.
Tutaj nie za dobrze; dość głośno w środku przy prędności powyżej 100 -120 km/h
Na gazie pali od 9,5 litra LPG (na trasie w lecie) do 12,5 litra w mieście w zimie. Przeciętnie około 11 litrów. Wszystko to oczywiście przy regularnej wymianie KWN, świec itd.
Benzyna - przeciętnie około 7,5 - 8 litra; na trasie można zejść ciut poniżej 7 litrów. W mieście może stuknąć do 10 litrów.
Wszyskto to przy normalnej jeżdzie - bez szaleństw.
Minus to relatywnie drogie części i dużo mniejsza ich dostępność niż w przypadku euroopejskich modeli. Przy czym osobiście nie miałem okazji tego sprawdzić bo tylko leje paliwo i jeżdzę. Auto praktycznie bezawaryjne.
Jeżdzę Lantrą już od 2 lat (samochód ma 10 lat) i jedyne co "nawaliło" to żarówka (przepaliła się ;-) oraz uszczelna (pękła).
Tylko i wyłąznie przez własne zaniedbanie. Jeżdzę na gazie a nie wymieniłem na czas kabli wysokiego napięcia - było złe spalanie,nierówna praca cylindrów i kilka strzałów w kolektor. Po wymianie kabli i ponownym ustawieniu gazu wszysko wróciło do normy za wyjątkiem tego, iż zaczął mi się "wieszać" silnik krokowy. Pomogło przeczyszczenie. To jednak wyłącznie moja wina. Ogólnie samochód bezawaryjny.