Ocena kierowcy - Hyundai Lantra I

stasza@wp.pl, 21 lat temu
Silnik 1.6 114KM 84kW
Rok produkcji 1995
Hyundai Lantra I 1.6 114KM 84kW 1991-1995 - Oceń swoje auto
Żadnych większych problemów, to moj drugi Hyundai po PONYM, biały sedan prezentuje sie naprawdę bardzo przyzwoicie, bdb fotele jezdżę bez pokrowcow i nie widac sladów zużycia, ostatnio wlałem do niego olej 5w30 ELV Evolution i bardzo go polecam zwłaszcza na zimę auto odpala w niskich temperaturach bez najmniejszego problemu, leje prawie zawsze PB98 bo uważam że nie ma co oszczędzć tych paru groszy na paliwie kosztem silnika, miałekm dwie drobne stłuczki ale zderzaki zachowały sie znakomicie i praktycznie zamortyzowaly wszystko. z dodatkow najbardziej cenie klimatyzacje -latem nieodzowna, elektryczne szyby- jednak to wygoda, stndartowe nagłośnienie jest równiez bardzo przyzwoite 2xduże głosniki niskotonowe z tyłu i 2xsredniotonowe w drzwiach przednich. Całość robi bardzo dobre wrażenie i jestem z tego samochodu bardzo zadowolony.
dość cichy, dobre zakresy na poszczegolnych biegach
bez wiekszych niedomagań, delikatnie za toporna zmiana biegow
za miekki na nasze drogi ale na dobry asfalt idealny
bez zastrzeżeń, bdb lusterka
jak na tę klasę to bdb
trochę za głośny wentylator zwłaszcza na wyższych prędkościach obr.
bez zastrzeżeń, ale ja mam 170cm jak ktoś ma 185 moze byc gorzej wszak to koreańczyk:-)
trochę za głośno przy prędkości powyżej 120km/h
jeszcze nigdy nie spaleł mi ponad 10l/100- nawet z klimatyzacją, duży wybor części,
ocena za cene z 1999 ja płaciłem wtedy 42000,- ze wszystkimi dodatkami jakie brałem
opony po 50000- te koreańskie nie są za dobre, klocki przód po 50000-piszczało, łącznik stabilizatora przód po 55000 -stuki z zawieszenia
Hyundai Lantra I