: całokształt i bezawaryjność
brak drażniących drobnych usterek
Auto, które pozytywnie mnie zaskoczyło.
9 lat temu poszukiwałem auta rodzinnego (dwójka małych dzieci) i przypadkowo wszedłem do salonu Hyundaia. Żonie od razu spodobał się ten model a ja grymasiłem i wymyślałem, że to pewnie tego nie ma albo tamtego. Ale okazało się, że ma wszystko czego potrzebuję (duży bagażnik, mocowanie isoFix dla fotelików, koło zapasowe, tapicerkę skórzano-materiałową, dużo schowków, schowek na okulary, klimatyzowany schowek (rzadkość w innych modelach), schowki w tylnych siedzeniach, uchwyty na kubki w podłokietniku dla dzieci, napęd na 4 koła, silnik Diesla, zestaw mulimedialny z CD, podgrzewane i składane lusterka, podgrzewane przednie i tylne siedzenia, wejście USB, dwustrefową klimatyzacje, dobre nagłośnienie). No i kupiłem. Po 5 latach, jak kończyła się gwarancja inni sprzedawali a my dalej jeździmy, bez żadnych problemów.
Samochód ani razu się nie zepsuł. Po 160 tys. kilometrów wymieniłem amortyzatory i sprężyny i to tyle. Aktualnie mam przejechane prawie 190 tys. Serwisuję co roku w ASO.
Brak jakichkolwiek drobnych usterek (np. że coś skrzypi, w elektryce itp.). Wszystko działa tak jak kupowałem. Teraz nie dziwi mnie, że firma daje takie długie gwarancje. Podejrzewam, że podobnie jest z firmą Kia.
Bardzo dobrze się prowadzi. Napęd 4 x 4 działa bez problemu – przydaje się głównie w trudnych warunkach – np. śnieg, błoto.
Dużo można schować po podłogą bagażnika.
Jeśli ktoś ma wątpliwości i jest niezdecydowany to gorąco polecam.
bezawaryjny
bezawaryjna
działa bez zarzutów
nie rdzewieje
działa prawidłowo, ogrzewanie przednich i tylnych siedzeń też
dużo miejsca zarówno z przodu jak i z tyłu. Z tyłu płaska podłoga.
przy prędkościach powyżej 140km/godz trochę głośny
koszt przeglądów około 1000 - 1400 zł w ASO