Ocena kierowcy - Hyundai ix35 SUV

Silnik 1.7 CRDi 115KM 85kW
Rok produkcji 2011
Okres użytkowania: 1 rok
Hyundai ix35 SUV 1.7 CRDi 115KM 85kW 2010-2013 - Oceń swoje auto
Silnik : myslałem że silnik 1.7 crdi nie da sobie rady z tym samochodem. jest naprawdę bardzo dobrze. lekki chipbox poprawi humor tym którzy oczekują jeszcze więcej.
samochód bardzo dobry. jakość wykonania na poziomie średnio - wyższym. zależy to oczywiście od wersji wyposażenia. Im dłużej jeżdzi się tym autem tym bardziej się do niego przekonuje.
moc 115km mogłaby wydawać sie zbyt mała. jeżdząc tym autem naprawdę odczucia są zadowalające. ja zrobiłem chipbox który podwyższył moc do ok 135KM. teraz jest zdecydowanie wystarczająco. wiadomo nie jest to hot hatch - ale do miasta i na trasę mocy nie brakuje. za to spalanie jest bardzo fajne. elastyczność duża. kręci sięod 1300 obrotów nawet do 4500.
mi trafił się egzemplarz który czasem haczy na zimnej skrzyni biegów między 1 a 2 biegiem. na rozgrzanej skrzyni jest wszystko OK. ogólnie bardzo fajan skrzynia. miękko wchodzą biegi.bieg 6 mógłby by być troche bardziej dopasowany do szybkiej jazdy na autostradzie. przy 160km/h osiągamy już prawie max obrotów.
super - konsensus pomiędzy miękkością a stabilnością. dużo zależy też od opon i kół. polecam 18 cali.
wysoka pozycja za kierownicą. warto zaopatrzeć sie w czujniki parkowania do tyłu. ogólnie bardzo dobrze.
wszystko na swoim miejscu.
szybko się nagrzewa. duży wybór trybów pracy. climatronik.
duzo miejsca w tej klasie. 5 osób podróżuje komfortowo. bagażnik też duzy.
silnik dobrze wyciszony. słychać go tylko na wyższych obrotach. zamykanie drzwi sprawia trochę wrażenie zabawki z plastiku ale ogólnie jest bardzo dobrze.
niskie koszty części. niska awaryjność.
najlepsza oferta na rynku pod tym względem.
brak jakichkolwiek uwag.
brak jakichkolwiek uwag.