Auto prezentuje się rewelacyjnie, daje dużo przyjemności z jazdy. Cieszę sie zę sie na niego zdecydowałem. Sporo kasy zostało w kieszeni, ale nie oznacza że auto jest gorsze od jego droższych odpowiedników. Jeśli chodzi o wyposażenie to w konkurencji trzeba dopłacić taczkę forsy. Czekam tylko na facelift i następnym autem tez będzie IX 35
Silnik pracuje jak należy, należy go \"wychować\" by nie był mułowaty a wtedy i przyspieszenie i spalanie będą zadowalające i nie mówie tu o katowaniu od pierwszych kilometrów, tylko o dynamicznym przyspieszaniu ale bez przekraczania pewnych wartości na obrotomierzu.
Zdecydowanie lepiej sie sprawuje niż jednostka 2.0 która pali jak szalona i wcale lepiej nie jeździ
żadnych niedogodności nie zauważyłem, co prawda trzeba się przyzwyczaić że z 6-tego biegu korzysta się bardzo często i jak dla mnie z tym silnikiem nie jest on typowym nadbiegiem. Zdarzyło mi się że szukałem 7-mego :)
W poprzednim aucie z 6-tego biegu praktycznie nie korzystałem.
bez problemów
parkowanie nim to sama przyjemność
lubie jeżdzić z odsuniętym i położonym fotelem i w końcu w tym aucie osoba siedząca za mną ma sporo miejsca, gdzie przy moich poprzednich autach ( dużych sedanach) była tragedia w tym zakresie
podwozie i nadkola mogłyby być lepiej wyciszone, zwłaszcza na początku mi to przeszkadzało, teraz albo się przyzwyczaiłem albo opony zaczęły troche ciszej pracować bo drobnym \"przetarciu się\". Jestem raczej czepliwy bo jechałem z kilkoma osobami które nie rozumiały moich uwag.
jak na jazdę w korkach to spalanie pozytywnie mnie zaskoczyło
rewelacja, bije konkurencję na głowe, za SUV Mazdy czy Hondy z takim wyposażeniem trzeba dopłacić 40 tys. No chyba że komus zależy na znaczku hehe. Ja dzieki IX 35 wyleczyłem się ze \"znaczkomani\". Konkurencja moze brać przykład z Hyundaia.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 GDI 135KM 99kW