Ocena kierowcy - Hyundai ix35 SUV Facelifting

Silnik 1.6 GDI 135KM 99kW
Rok produkcji 2014
Okres użytkowania: 1 rok
Hyundai ix35 SUV Facelifting 1.6 GDI 135KM 99kW od 2013 - Oceń swoje auto
Udany samochód . Decydując się na jego zakup miałem troszkę wątpliwości, ale szybko się one rozwiały. Znajomy (znawca samochodów) który mi katagorycznie odradzał zakup koreańczyka, pół roku po mnie kupił Hyundaia.
Silnik 1,6 GDI daję radę. Nie jest to jakaś super rakieta , ale może być.
W Volvo było lepiej , ale to marka z tradycją. W hyundaiu trzeba się przyzwyczaić.
Jest po prostu super i nie ma co komentować.
Z siedzenia kierowcy do przodu i na boki może być, do tyłu widoczność trochę gorsza, ale można się przyzwyczaić. Kamera cofania dużo pomaga. Polecam jej zamontowanie.
Wszystko w odpowiednim miejscu.
W lato szybko chłodzi , w zimę szybko grzeje, więc cóż chcieć więcej.
Jestem dużym facetem (188 cm wzrostu , ok.110 kg wagi) i nie mam problemów z miejscem . Pasażerowie z tyłu również nie narzekają (nawet jak siedzą 3 dorosłe osoby).
Słychać radio, można pogadać normalnie(bez podnoszenia głosu), czyli ok.
Trochę dużo pali , ale przed zakupem robiłem rozeznanie i nie jestem zaskoczony, chociaż internauci na różnych forach pisali głupoty o niskim spalaniu. Spalanie wg producenta można jedynie osiągnąć jeżdżąc 80-90 km/h i tylko w trasie. Ale naprawdę nie jest żle.
Przed zakupem przyglądałem się innym markom , ale przy takim wyposażeniu jak w Hyundaiu , kosztowałyby 30-40 tys. drożej. Skorzystałem z promocji i mam bardzo dobre wyposażenie(kamerka cofania, zestaw multimedialnny, siedzenia skóra i alcantara ,podgrzewane siedzenia przód i tył i inne bajery. Przez pierwszy rok płaciłem pełne ubezpieczenie 0,5% wartości samochodu. Po prostu cena Hyundaia wymiata.
Jeżdżę tym autem od października 2014 i jak na razie nic się nie dzieje. Jedynie to co zauważyłem , to miękki lakier.
Nie stwierdziłem ani ja , ani serwis. Oby tak dalej.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 GDI 135KM 99kW [l/100km]

8,7