: Bardzo duża ilość miejsca w środku w porównaniu do zewnętrznych gabarytów.
Auto w sam raz na moje aktualne i planowane potrzeby. Dla kogoś kto chce się poruszać głównie po mieście i od czasu do czasu chce wyskoczyć na dłuższą trasę zdecydowanie dobry wybór.
Do tego rozmiaru auta 1.6 w zupełności wystarcza. Wcześniej na jeździe testowej testowałem 90-konną beznynę 1.4 i czegoś mi w niej brakowało. Wybór 1.6 zdecydowanie słuszny.
Przyzwoita 6-biegowa skrzynia. Bez rewelacji ale nie ma się do czego przyczepić. 6 bieg przydaje się zwłaszcza w dłuższej trasie (po mieście nie do wykorzystania) znacząco zmniejszając odgłosy silnika słyszalne w środku.
Auto nieźle się prowadzi nawet na \"polskich\" drogach. Jak na auto tej wielkości i tych gabarytów bardzo przyjemnie się prowadzi.
Jedyny mankament to dość spory przedni słupek, który potrafi zasłonić połowę drogi na lewych łukach. Trochę regulacji fotela pomogło.
W zasadzie wszystko jest w miejscach w których oczekuję. Obsługa bardzo intuicyjna. Poza tym sterowanie z kierownicy systemem audio, komputerem pokładowym i telefonem pozwala skupić się na jeździe i jest dużym plusem tego samochodu.
Póki co bardzo przyzwoicie, chociaż prawdziwy test będzie w środku lata i zimą.
Zaskakująco dużo miejsca zarówno z przodu, z tyłu jak i w bagażniku.
Przy jeździe na wysokich biegach z prędkością zbliżoną do przepisowej w środku jest cicho i komfortowo.
Na trasie w zależności od prędkości pomiędzy 6 (jazda 80-90km/h) a 7 litrów (autostradą/drogą ekspresową 120-140km/h). Po mieście 8-8.5 zależy od korków. Decydując się na 1.6 zamiast 1.4 i na benzynę w zasadzie czegoś takiego oczekiwałem
W porównaniu z innymi markami Hyundai wypada bardzo przyzwoicie. Trudno znaleźć auto w tej cenie z taką ilością miejsca w środku. W porównaniu z Kia Venga, która jest bliźniaczym modelem (i trochę tańszym) na korzyść Hyundaia przemawia lepsza jakość wykończenia i takie rzeczy jak 6-biegowa skrzynia czy 6 poduszek w standardzie. Bliższa analiza pokazuje więcej różnic.
So far so good...
So far so good...