Samochód używałem od nowości przez 5 lat. Auto bardzo przestronne, jak na swoje gabaryty, ale bardzo głośne wewnątrz. Zawieszenie tłucze od pierwszych kilometrów jak w 15 letnim samochodzie innej marki. Bardzo odczuwalny brak mocy a przy tym duży apetyt na benzynę. Na trasie powyżej 110 km/h robi się wir w zbiorniku.
Brak mocy, duże spalanie 7,5-8,5 l/100km. Jedyny plus to miarka oleju na tym samym poziomie od zmiany do zmiany oleju.
Krótkie przełożenia. Uchwyt dźwigni zmiany biegów "plastikowy" jak z poloneza. Brak "6-stki" wpływa na zużycie paliwa.
Najsłabszy punkt w samochodzie. Łomot od samej nowości. Wymieniane tylne amortyzatory na gwarancji ponieważ jeden "zapocił się". Bardzo intensywne wspomaganie powoduje że kierownicę należy trzymać dwoma rękami przy prędkości powyżej 120km/h.
Fabryczne spasowanie mało precyzyjne.
Dora widoczność do przodu i na boki. Do tyłu pomagają bardzo duże lusterka boczne.
Dźwignia kierunkowskazów bardzo daleko oddalona od koła kierownicy. Wygodne przednie fotele.
Nie mam uwag.
Przestrzeń zaskakująco duża. Dużo miejsca na tylnej kanapie. Tylną kanapę można przesuwać. Bardzo pojemny bagażnik.
Hałas i łomot z przedniego zawieszenia.
Wysokie zużycie paliwa. Przegłądy w ASO około 600 zł. Szybko zużywają się klocki hamulcowe.
Chciałem kupić i30, żona namówiła mnie na ta taczkę.
Tylny amortyzator, szybko zużywające się klocki hamulcowe.
Nie było nic poważnego.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 CVVT 90KM 66kW