Układ hamulcowy
: Uporczywa usterka zacisków hamulca ręcznego
Powinno byc dobrze , ale swewis i czas oczekiwania na części to tragedia, dlatego tylko przeciętnie.
Generalnie samochodzik jest fajny. Dużo miejsca, dobrze wyposażony i przyzwoita cena, ale samochód służy do jeżdzenia a nie do oczekiwania miesiącami na naprawe dlatego następny to będzie jakieś Suzuki gdzie przez 10 lat nie miałem problemów z awariami i serwisem.
Bez rewelacji ale do spokojnej jazdy wystarczy.
Biegi wchodzą bez problemów
Twarde zawieszenie. Na zakręcie i na dołku tył potrafi zarzucić.
Szeroki słupek ogranicza widoczność przy skręcie w lewo. Na wąskiej drodze wieczorem zasłonił mi raz rowerzyste a raz pieszego których o mało co nie potrąciłem. Ograniczona widoczność przy cofaniu trzeba bardzo uważać.
Wszystko ok, na swoim miejscu.
Klimatyzacja i wentylacja bez zarzutu.
Dużo miejsca. W pięć osób można sie spokojnie dalej wybrać.
Do 120 km dobrze , potem trochę głośno.
Niestety do oszczędnych nie należy. Po mieście w granicach 8-9,5 na trasie przy oszczędnej jeździe 6,5.
Dobrze wyposażony za przywoitą cene.
Wysiadła pompka spryskiwaczy. Wymiana w serwisie. Czas oczekiwania 2 dni.
Po zwolnieniu hamulca ręcznego nie puściły zaciski. Poszedł dym z tylnych kół. W serwisie czekałem na nowe zaciski półtora miesiąca!!!. Wymienione na nowe w grudniu 2011 roku. Dwa tygodnie temu taka sama sytuacja, po zwolnieniu ręcznego zaciski nie puściły. Wizyta w serwisie i zapewnienia że za tydzień zaciski będą. Aktualnie minęły dwa tygodnie i zacisków nie ma i nikt nie umie odpowiedzieć kiedy będą. Jak na razie w sumie dwa miesiące bez samochodu. Pozostawiam to bez komentarza.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 CVVT 90KM 66kW